Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai pateiktoje kovo 14 d. deklaracijoje nurodyta, kad už „Cadillac D3 Escalade“ bendrovei „Kia auto“ jis sumokėjo 105 712 Eur.

Sandoris buvo sudarytas 2016 metų gruodžio 27 d. Sprendžiant iš tos pačios deklaracijos, po keturių dienų, t. y. paskutinę praėjusių metų dieną, jo žmona Lina už 40 tūkst. Eur nusipirko automobilį „Porsche Cayenne Diesel II“. Šis automobilis pirktas iš Ispanijoje veikiančios sutuoktinių įmonės „Corporation Mobiliaria del Baltico“.

Iki kovo 14 d. R. Karbauskis nebuvo nurodęs sumos, kurią sumokėjo už savo mašiną, nors žmonos automobilio vertę buvo deklaravęs.

Politikas anksčiau DELFI aiškino, kad nurodė viską, kas turi būti nurodyta – nei daugiau, nei mažiau:

„Pasakysiu paprastai: aš nurodžiau tai, ką reikia nurodyti. Jeigu ten nebuvo įrašo, kad aš privalau nurodyti, tai aš ir nenurodžiau. Nieko slapto nėra, bet nurodau tai, kas reikalaujama nurodyti. Negalima iš manęs reikalauti nurodyti tai, ko nereikalaujama nurodyti“.

Naujoji Vyriausybė ne kartą deklaravo siekį mažinti transporto sektoriaus taršą. Vienoje iš Vyriausybės programos priemonių versijų buvo nuostata labiau apmokestinti dyzelinu varomus automobilius.

R. Karbauskio žmonos visureigis yra varomas dyzelinu. Paties žalių lyderio – benzinu.

Vasario pradžioje bendrovė „Autotyrimai“ išplatino pranešimą žiniasklaidai. Gera žinia ta, kad politiko pirktas „Cadillac Escalade“ su benzininiu 6,2 l darbinio tūrio varikliu, nebuvo pats taršiausias (CO2 emisija – 302 g/km). Šiuo požiūriu jį aplenkė „Bentley Continental GT Speed“.