„Yra pas mus žurnalistų, kurie interpretuoja taip, kaip jie išmano. Aš visiškai apie jokią krizę nešnekėjau, šnekėjau apie ekonomistų vertinimus situacijos ekonomikoje. Aš niekada jokios krizės neprognozavau“, - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Jo teigimu, dėl to bus kreiptasi į žurnalistų etikos inspektorę, kad būtų išsiaiškinta, „kaip žurnalistai drįsta daryti tokias interpretacijas“.

„Aš apie jokią krizę neminėjau, aš tik kalbėjau apie tai, kad yra vertinimai ekonomistų, kad kai kurie ekonomistai šneka. Ar iš to galima sakyti, kad aš prognozuoju krizę? Jau užteks, atsibodo, pavadinimuose matyti melą“, - piktinosi politikas.

Žurnalistų paklaustas, ar kaip didžiausios partijos lyderis mato kokių nors nerimą keliančių ženklų ekonomikoje, R. Karbauskis atsakė: „Aš nematau, aš niekada nemačiau tokių ženklų“.

Žiniasklaidoje pasirodė publikacijos, kad Seimo Kultūros komiteto pirmininkas R. Karbauskis trečiadienį šiam komitetui svarstant Kultūros ministerijos finansavimą esą kalbėjo apie galimą ekonomikos krizę.