Parlamentarė siūlo įpareigoti Vyriausybę iki šių metų balandžio 1 dienos parengti ir pateikti Seimui 2014 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo pakeitimo įstatymo projektą, kuriame būtų numatyta ne mažiau kaip 100 milijonų litų papildomų asignavimų Krašto apsaugos ministerijai 2014 metams.

Siūloma nustatyti, kad papildomos lėšos būtų skiriamos Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų kovinių pajėgumų stiprinimui bei oro erdvės gynybos sistemos plėtrai. Papildomas lėšas siūloma taip pat nukreipti Lietuvos kariuomenės rezervo ir piliečių rengimui valstybės gynybai.

Pasak R. Juknevičienės, 2015 m. Krašto apsaugos ministerijai skirti asignavimai turi sudaryti ne mažiau kaip 0,9 proc. bendrojo vidaus produkto.

"Lietuva įsipareigojo didinti finansavimą krašto gynybai, tačiau nedelsiant tai daryti verčia susiklosčiusi sudėtinga situacija Ukrainoje ir mūsų šalies pasienyje, kai Rusija demonstruoja savo karinę galią pratybų Kaliningrade metu ir tiesiogiai kišasi į Ukrainos vidaus reikalus į Krymą įvedusi karines pajėgas. Atsižvelgiant į iškilusias grėsmes regiono saugumui, būtina stiprinti valstybės karinius pajėgumus", - pranešime spaudai cituojama buvusi krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė.

Projekte siūloma nedelsiant didinti krašto apsaugos sistemos finansavimą, taip vykdant 2012 metų gegužės 8 dieną pasirašytą Lietuvos parlamentinių partijų susitarimą dėl gynybos politikos 2012-2016 metais, kai parlamentinės politinės partijos įsipareigojo kasmet tolygiai didinti krašto apsaugos sistemai skiriamas lėšas ir ilgainiui siekti, kad šios sistemos plėtrai užtikrinti būtų skirta 2 procentai šalies bendrojo vidaus produkto.