Sandorio skaidrumu viešai suabejojusi konservatorė Rasa Juknevičienė pareiškė buvusi užpulta A. Skardžiaus.

Tiesa, politikės minimas užpuolimas apsiribojo žodžiais.

„Šį rytą Seimo koridoriuje buvau užpulta Skardžiaus. Ėjome trys moterys, o Seimo narys, iš tolo šaukdamas: „Labas, Juknevičiene!“, pradėjo mane koneveikti ir tyčiotis dėl vakarykščių klausimų Seimo posėdyje ir dėl A. Anušausko kreipimosi į Antikorupcijos komisiją. Atrodė, kad tuoj paleis kumščius. Mūsų frakcijos darbuotojos ne juokais išsigando. Skardžius rėkė visą kelią iki Trečiųjų rūmų. Man beliko jam garsiai pacituoti klasiką: „Jupiteri, Tu pyksti? Vadinasi, Tu neteisus“. Bet jeigu rimtai, tai ne tik alkoholio problemų turintys, bet ir smurtauti linkę vyrai neturėtų būti Seimo nariais“, - socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė R. Juknevičienė.

Politinės aistros kunkuliavo jau antradienį, Seimo posėdžio metu. R. Juknevičienė Seimo salėje reikalavo, kad A. Skardžius atskleistų sandorio sumą – socialdemokratas tai atsisakė padaryti. Konservatoriai čia pat kėlė versiją, esą per sandorį, kai Maskvos įmonės „Tradicija-L“ valdoma bendrovė „Daugų sala“ įsigijo A. Skardžiaus bendrovę „Kornelita“ galimai „atsidėkota“ už socialdemokrato žygį prieš suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą.

A. Skardžius šias insinuacijas kategoriškai atmeta.

„Seimo konservatorių partijos frakcijos nariai tęsia puolimą dėl mano, kaip Seimo laikinosios energetikos komisijos, pirmininko veiklos, siekdami nutraukti komisijos atliekamą tyrimą. Komisija siekia ištirti, kaip konservatorių vadovaujama Vyriausybė 2008-2012 m. įgyvendino 2007 metų nacionalinėje energetikos strategijoje suformuluotus siekius ir kokią situaciją jie paliko energetikos sektoriuje.

Dabar konservatoriai savo tradicinę Rusijos interesų kortą demagogiškai naudoja ne tik tiesiogiai mano veiklos minėtoje Seimo komisijoje atžvilgiu, bet ir prieš mano šeimą ir jos narių nepriklausomai nuo manęs vykdytą verslo veiklą. (...) Kaip Seimo narys esu prisiekęs Lietuvos Respublikos Konstitucija atstovauti tik Lietuvos interesams ir būti jai ištikimas. Tuo tarpu konservatoriai, nesiliaudami nuolatos gąsdinti Lietuvos žmonių Rusijos „baubu“, taip tik propaguoja valstybės, kurią jie įvardija kaip priešišką Lietuvos atžvilgiu, interesus“, - partijos išplatintame pareiškime teigia A. Skardžius.

Vis dėlto sandorio vertę jis ir toliau atsisako atskleisti.

„Konservatoriai savo pareiškimais dėl mano šeimos rodo elementarią nepagarbą asmens ir jo šeimos gyvenimo privatumui, žmogaus teisėms, įstatymams, ginantiems žmogaus teisę į privatumą ir orumą. Kaip viešas asmuo, visada laikausi pareigos laiku ir viešai deklaruoti savo asmeninius ir šeimos interesus“, - teigia A. Skardžius.

A. Skardžius paneigė R. Juknevičienės informaciją neva jis ją užpuolė Seimo koridoriuje. Pasak politiko, jis tik pranešė konservatorei, kad dėl jos bei Arvydo Anušausko „šmeižto“ kreipsis į teismą.

„Niekas nieko neužpuolė. Kadangi susitikome, pasakiau, kad kreipiausi į teismą dėl vakarykščio jų šmeižto: tiek dėl jos, tiek dėl užsakytų reportažų. Na, ir dėl šito jos kolegos taip pat, dėl A. Anušausko. Tegul nemeluoja, ji pati negražiais žodžiais mane išvadino ir tiek. Pati muša, pati rėkia. Tai tiek galiu pasakyti poniai R. Juknevičienei. Aš jai pasakiau, kad dėl jos šmeižto aš kreipsiuos į teismą. Supratot?“, - susierzinimo neslėpė A. Skardžius.