Ikiteisminį tyrimą organizavęs ir jam vadovavęs prokuroras, išanalizavęs ikiteisminio tyrimo metu surinktus duomenis, konstatavo, kad abiejų sutuoktinių veiksmais žala nebuvo padaryta.

„Baudžiamoji byla nutraukta jiems nepadarius veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Atskiroje dalyje tyrimas nutrauktas ir dėl suėjusių baudžiamosios atsakomybės senaties terminų", - kalbėjo prokuroras.

Primenama, kad šis ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas gavus ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus pranešimą apie galimai padarytas R. Boreikos nusikalstamas veikas.

Violeta Boreikienė
Šioje baudžiamojoje byloje Generalinės prokuratūros prokurorai jau buvo priėmę sprendimą nutraukti baudžiamąją bylą, tačiau tyrimas buvo atnaujintas ir tęsiamas Kauno apygardos prokuratūros prokurorų.

Atliekant šį tyrimą gauta duomenų, jog galimai kitų fizinių ir juridinių asmenų veikoje yra nusikalstamų veikų požymių, todėl tyrimas šioje dalyje dar šių metų birželio mėnesį buvo atskirtas ir šiuo metu tebetęsiamas.

R. Boreika yra buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) direktorius, jo žmona V. Boreikienė - socialdemokratų politikė.