Taigi dalies bendrai valdomo turto siekianti politiko žmona Raminta Gražulienė gali likti su riestainio skyle.

Pats P. Gražulis neslepia, kad jo nuskurdimas tiesiogiai susijęs su skyrybomis. Tačiau kur dingo turtas už beveik 430 tūkst. Lt – nedetalizuoja.

P. Gražulis nuskurdo, R. Gražulienė – prasiskolino

Skyrybomis Gražulių šeimoje pakvipo dar pernai. Ir jau tuo metu P. Gražulis buvo gerokai nuskurdęs.

Politiko turto deklaracijos už 2010 metus duomenimis, „tvarkietis“ turėjo turto už maždaug 430 tūkst. litų. Privalomas registruoti P. Gražulio turtas tuo metu buvo įvertintas 265,27 tūkst. Lt, dar 165 tūkst. Lt jis turėjo piniginėmis lėšomis.

Tačiau pernai, kai buvo paviešinta parlamentaro turto deklaracija už 2011 metus, viso šio turto nebeliko. P. Gražulis deklaravo teturįs 734 litus piniginėmis lėšomis. Tokią pat sumą jis deklaravo Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK), kai pernai kandidatavo Seimo rinkimuose. VRK ir Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos skelbiamų deklaracijų duomenimis, jokių sandorių, kurie paaiškintų tokį nuskurdimą, P. Gražulis nedeklaravo.

Per metus gerokai pakito ir skyrybų su politiku siekiančios R. Gražulienės turtas. Turto deklaracijų duomenimis, 2010 m. P. Gražulio žmona turėjo privalomo registruoti turto už maždaug 288 tūkst. Lt bei 18 tūkst. Lt santaupų. Metais vėliau moters privalomas registruoti turtas sumenko iki 193,45 tūkst. Lt. Negana to, R. Gražulienė gerokai prasiskolino – politiko sutuoktinė deklaravo turinti 388,16 tūkst. Lt gautų ir negrąžintų paskolų.

P. Gražulis: tai dėl skyrybų

P. Gražulis apie savo nuskurdimą daug kalbėti nelinkęs. Jis DELFI patvirtino, kad turto dingimas susijęs su skyrybomis.

„Čia tas pats skyrybų klausimas. Tai, jeigu galima, aš nekomentuosiu šito klausimo“, - kalbėjo P. Gražulis.

Paklaustas, ar turtą kam nors perleido, politikas teigė to nedaręs.

„Tikrai nieko aš neperleidinėjau, niekam neatidaviau absoliučiai. Faktiškai viskas ten žmonos vardu deklaruota“, - sakė P. Gražulis.

Kartu su savo nuskurdimu atsiradusią žmonos skolą – 388 tūkst. Lt – jis vadino sena.

„Turto niekam neperrašinėjau, niekam neperleidinėjau. Ką turiu – tą turiu“, - pridūrė P. Gražulis.

Paprašytas pakomentuoti galimas turto dalybas, „tvarkietis“ į svarstymus nesileido. „Kaip teismas nuspręs, taip ir bus“, - reziumavo P. Gražulis.