Visus filmuotų debatų vaizdo įrašus galite rasti čia.

Iš viso, anot VRK, buvo nufilmuotos 128 debatų laidos, rinkėjai jas gali žiūrėti iki kovo 5 dienos 00.00 val. – prasidėjus rinkimų agitacijos draudimo laikotarpiui, diskusijų laidų transliavimas bus sustabdytas.

Kandidatai ir kandidatų sąrašų atstovai diskutavo vedėjo pasiūlytomis temomis, susijusiomis su atitinkamos savivaldybės, kurioje kandidatuojama, aktualijomis ir atsakinėjo į vedėjo pateiktus klausimus.

Taip pat kandidatams buvo suteikta teisė oponuoti vienas kitam.

Diskusijų laidos buvo filmuojamos penkiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Utenoje. Toks sprendimas, pasak VRK, priimtas apskaičiavus atstumus tarp miestų, kad kandidatų kelias iki filmavimo vietos nebūtų neproporcingai tolimas.

Teigiama, kad tais atvejais, kai diskusijų dalyvių būdavo daugiau, negu laidų rengėjai galėjo nufilmuoti vienu metu, buvo sudaromos atskirų laidų filmavimo kandidatų ar kandidatų sąrašų atstovų grupės.

Grupės, anot VRK, buvo sudarytos tarpusavio rašytiniu susitarimu arba nustatytos burtais – kaip tai numato Rinkimų kodeksas.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai Lietuvoje vyks kovo 5-ąją, išankstinis balsavimas rinkimuose jau prasidėjo.

Skelbiama, kad pirmąją išankstinio balsavimo dieną savo balsą atidavė 28,5 tūkst. rinkėjų – 1,2 proc. nuo bendro visų Lietuvoje balsuojančių rinkėjų skaičiaus.

Balsavimas iš anksto truks iki kovo 2 dienos 20 val. vakaro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)