Tai DELFI patvirtino keletas asmenų iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos, kurie nenorėjo būti įvardinti.

Jeigu I. Šimonytė sutiktų tapti konservatorių Nr.1 Vilniuje, ji dėl mero vietos susikautų su Liberalų sąjūdžio atstovu Remigijumi Šimašiumi, dabartiniu meru Artūru Zuoku bei, tikėtina, socialdemokratu Gintautu Palucku.

Primenama, kad 2015 m. gyventojai merus rinks tiesiogiai bei balsuos už partijų suformuotus kandidatų sąrašus į miestų ir rajonų tarybas.

Pati I. Šimonytė situaciją komentuoti atsisako: „Jokių komentarų nebus“.

Šaltiniai teigia, kad Lietuvos banko valdybos pirmininko pavaduotoja šiuo metu dirbanti I. Šimonytė kol kas nėra priėmusi galutinio sprendimo.

Kaip DELFI pasakojo pavardės minėti nenorėjęs partijos narys, I. Šimonytės kandidatavimas yra partijos pirmininko Andriaus Kubiliaus flango iniciatyva. Atrodo, kas partijos pirmininkui beveik pavyko įkalbėti buvusią Vyriausybės narę tapti konservatorių kandidate į merus Vilniuje.

Pagal susitarimą, I. Šimonytės teigiamo atsakymo atveju ankstesnis sąrašo lyderis, Seimo narys Mantas Adomėnas taptų kandidatu Nr. 2 ir vadovautų rinkimų kampanijai. „Tačiau į savivaldybę jis neis“, - sakė vienas konservatorius.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko pavaduotojas Jurgis Razma teigia apie I. Šimonytės atsakymą dėl kandidatavimo nieko nežinantis. „Jeigu įvyktų toks stebuklas, tai būtų viešai pranešta“, - aiškino J. Razma, pridūręs, kad nedalyvauja tokio pobūdžio diskusijose.

Partijos pirmininkas A. Kubilius DELFI sakė gandų nekomentuojantis.

Sąrašą vesti siūlė ir G. Nausėdai

Konservatorių sąrašo vedliu galėjo tapti ir SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda. Žinomas ekonomistas DELFI patvirtino sulaukęs tokio siūlymo.

Vis dėlto G. Nausėda konservatorių pasiūlymo atsisakė. Ekonomistas DELFI teigė nesąs pasirengęs žengti į politiką. 

„Buvo tokių kalbų, susitikę, tiesą sakant, buvome. Atsakymą konservatorių partija žino. Jis buvo toks, koks buvo: šiuo metu aš kol kas nesu pasirengęs politinei karjerai“, - sakė G. Nausėda.

DELFI primena, kad konservatorių Vilniaus skyrių sueiga šių metų kovo mėnesį buvo pasitvirtinusi sąrašo lyderį – juo tapo parlamentaras, Vilniaus skyrių sueigos pirmininkas M. Adomėnas. Tačiau pasitvirtinus sąrašo lyderį konservatorių svarstymai nenuslopo.

Tapti sąrašo lydere buvo įkalbinėjama buvusi „Investuok Lietuvoje“ vadovė Milda Dargužaitė. Kadangi jos kandidatūrai partijoje buvo priešinamasi, o ir pati M. Dargužaitė viešumoje buvo išsakiusi abejonių, tolesni santykiai nesusiklostė.

Pasak savo pavardės skelbti nenorėjusio konservatoriaus, M. Adomėnas pirmą sąrašo vietą I. Šimonytei, skirtingai nei M. Dargužaitei, veikiausiai užleis – belieka tik sulaukti pačios I. Šimonytės sprendimo.