Motociklų kolona Birštone bus pasitikta su pamaldomis už keliaujančius. Kurorto bažnyčioje jie melsis už žuvusiuosius keliuose ir linkės išminties keliaujantiems. Po jų motociklininkai vėl užlips ant savų transporto priemonių, bus apšlakstyti švęstu vandeniu ir apsuks garbės ratą aplink Birštoną. Prie kultūros centro bus sakomos sveikinamosios kalbos, vyks košės dalybos, skambės gyva muzika, pasirodys gatvės šokėjai.

Žygyje dalyvauja ne tik vilniečiai. Kelyje prie kolonos prisijungs motociklininkai iš Kauno, Alytaus ir Utenos.

Žada baigti sezoną

Prie Kelių policijos susirinko daugiau nei 60 motociklininkų. Tarp jų buvo ir nemažai moterų. Vairuotojai pasakojo, kad tai bene paskutinis važiavimas motociklais šį sezoną. Kadangi orai sparčiai šąla, šias dvirates transporto priemones greitu metu teks pamiršti iki pavasario.

Motociklininkai, belaukdami starto pradžios, džiugiai šnekučiavosi, užkandžiavo, dalijosi kelionių įspūdžiais. Anot jų, motociklas jiems ne tik hobis, bet ir gyvenimo būdas. Įsigijus šią transporto priemonę, visas gyvenimas pradeda suktis aplink ją.

Policijos pareigūnai motociklininkus paragino neskubėti, kelyje elgtis atsargiai. Žygio dalyviai į Birštoną susitarė vykti per Trakus.

Ragina nelikti abejingais

Kaip dar prieš renginį DELFI pasakojo žygio organizatorius motociklų mėgėjas kunigas Algirdas Toliatas, idėja surengti tokią Šv. Rapolo – keliautojų globėjo – dienos paminėjimą kilo kartu su Lietuvos kelių policijos vadovais.

„Kadangi vis girdime apie daugybę nelaimių, kurios atsitinka motociklų vairuotojams, norime susiburti ir atkreipti visuomenės bei vairuotojų dėmesį, pasimelsti už žuvusius ir paprašyti išminties gyviems. Renginio tikslas yra padėkoti policininkams už gerus, nematomus darbus. Aš pažįstu nemažai policininkų, kurie į šį darbą sudeda visą savo širdį. Jie neskaičiuoja darbo valandų, nepaiso nuovargio. Labai gaila, kad dažniausiai kalbama apie tai, kas yra nepadaryta, ir pamirštama tai, kas buvo nuveikta gera. Yra pasakymas, kad griūvantis medis sukelia daugiau triukšmo nei augantis miškas. Žinant, kiek žmonių buvo apsaugota, kiek gyvybių išgelbėta, labai norisi padėkoti policininkams už gerus nematomus darbus“, - pasakojo A. Toliatas. Jis pats motociklu važinėja jau 5 metus.

Anot kunigo, šiek tiek utopiška įsivaizduoti valstybę be kelių policininkų. Ir nors kartais matyti angelus sargus be sparnų, o su greičio matuokliais ir alkotesteriais nėra malonu, jų nuoširdus darbas gerokai sumažina riziką keliuose. Tiesa, A. Toliatas labai kvietė ir visus piliečius nelikti abejingais, jeigu išvysta galimus grėsmės keliuose atvejus.

„Policijos pareigūno prie kiekvieno žmogaus nepastatysime, turime patys būti sąmoningi, aktyvūs. Norime, kad keliai taptų bendrystės ir bendravimo forma, o ne nervų ir pykčio protrūkių vieta“, - sakė žygio organizatorius.