Tokią poziciją šalies vadovas išdėstė antradienį, telefonu kalbėdamas su konservatorių partijos vicepirmininke Rasa Juknevičiene.

V. Adamkaus atstovė spaudai BNS korespondentui sakė, kad skiriant pareigūnus, prezidentas pabrėžia būtinybę vadovautis ne partiniais interesais, o jų kvalifikacija.

Atstovės spaudai teigimu, šalies vadovas negali nurodyti partijoms, kaip elgtis, tačiau tikisi, kad konservatoriai patys padarys atitinkamas išvadas.

Dienraštis "Lietuvos rytas" antradienį pranešė, kad Vilniaus universitete archeologo ir muziejininko specialybę įgijęs N. Puteikis buvo paskirtas akcinės bendrovės "Klaipėdos laivų remontas" direktoriumi.

Kultūros viceministru N. Puteikis dirbo vadovaujant dabartiniam nuosaikiajam konservatoriui Sauliui Šalteniui, kai premjeru buvo Gediminas Vagnorius.

Nuostabą dėl N. Puteikio paskyrimo pareiškė konservatorių partijos Priežiūros komiteto pirmininkas Algirdas Katkus.

Premjerui Andriui Kubiliui ir Klaipėdos apskrities viršininkui adresuotame laiške sakoma, kad "Kultūros ministerija 1996 - 1998 metais nepasižymėjo skrupulingu ūkiškumu, tad jos vadovai visuomenės buvo vertinami gana kritiškai".

Pasak pareiškimo, viceministro N. Puteikio padarytus ūkinius bei finansinius pažeidimus nurodo Valstybės kontrolė.

"Konservatorių Priežiūros komitetas tikisi, kad į šias pastabas bus atsižvelgta pasibaigus bandomajam naujojo direktoriaus laikotarpiui", sakoma Seimo nario A. Katkaus laiške.

Pasak jo, dėl N. Puteikio paskyrimo yra nustebę "dauguma" Seimo konservatorių frakcijos narių.

Prieš N. Puteikio paskyrimą surengtame viešajame konkurse dalyvavo penkiolika labiau su jūra ir laivais susijusių specialistų.

Konservatorius N. Puteikis direktoriumi paskirtas partijos kolegos Klaipėdos apskrities administracijos viršininko Laisvūno Kavaliausko teikimu.

Atsižvelgus į Klaipėdos mero Eugenijaus Gentvilo nuogąstavimus, N. Puteikis į šias pareigas priimtas bandomajam trijų mėnesių laikotarpiui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją