Tačiau tuo viskas nesibaigė. Vairuotoja teigė buvusi priblokšta, kai pati iškvietusi policijos pareigūnus sužinojo, jog VAD ją apkaltino nereagavimu į švyturėlius ir pasišalinimu iš eismo įvyko vietos.

VAD ir Birštono policija dėl šio incidento atlieka tyrimus.

Nuo tragedijos skyrė keli centimetrai

Agnė DELFI teigė, jog incidentas įvyko kelyje Marijampolė-Vilnius. Šeštadienį popiet ji su broliu ir mažamečiu vaiku pajudėjo Vilniaus link. Tačiau priešais esą išdygo lenkimo manevrą sumanęs atlikti premjero kortežas, o ramią kelionę nuo sunkios, o galbūt ir mirtinos avarijos skyrė vos keli centimetrai.

„Tai įvyko šeštadienį, 16.45 val. (...) Važiavau Vilniaus kryptimi. Su manimi automobilyje sėdėjo mano brolis ir mano pusantrų metų sūnus. Ir pamačiau, kad priešpriešine juosta važiuojantis vilkikas stabdo ir suka ant žvyro. Pamačiau švyturėlius. Leistinas greitis ten yra 90 km/val., aš važiavau gal 100 km/val. Irgi pradėjau stabdyti, važiavau ant žvyro. Su pirma mašina (iš premjero kortežo – DELFI) prasilenkiau, o antroji, atrodė, irgi pravažiavo. Tada išgirdau „Bum!“ ir pamačiau, kad mano veidrodėlio jau nebėra. O tos mašinos kaip važiavo, taip ir nuvažiavo“, - prisiminė vairuotoja.

Kad kontaktas įvyko su VAD automobiliu, Agnė įsitikino įvykio vietoje radusi „Volkswageno“ veidrodėlio detalę. Taip moteris suprato, jog kontaktas galėjo pasibaigti kur kas skaudžiau.

„Su pirmuoju automobiliu normaliai prasilenkėme. Nežinau, kiek centimetrų skyrė, bet jis tilpo. (...) Manevravo jie, o ne aš. Aš tiesiog važiavau savo kelio puse. Aš arba turėjau nuvažiuoti nuo kelio, arba kontaktas galėjo būti glaudesnis. Tada pasekmės...“, - tęsė Agnė.

Anot jos, susidarė įspūdis, jog VAD ekipažas keliu skriejo kur kas greičiau nei jos „Mitsubishi“. „Aš spėjau pristabdyti gal iki 80 km/val., o jie nestabdę važiavo. Sudėjus abiejų mašinų greitį išeitų gal 200 km/val.“, - svarstė pašnekovė.

Moteris teigė girdėjusi, jog ne itin mandagiu vairavimu VAD kortežas pasižymėjo ir penktadienį, kuomet gabeno A. Butkevičių į Birštono miesto šventę.

Pati iškvietė policiją, bet „pasišalino iš įvykio vietos“?

Agnė iškvietė policijos pareigūnus. Atvykusiems Birštono policijos komisariato pareigūnams moteris aiškino įvykio aplinkybes ir staiga sužinojo, jog VAD jau spėjo ją apkaltinti pasišalinimu iš įvykio vietos.

„Atvyko policija, pradėjo „forminti“ įvykį. Pareigūnui paskambino kažkas mobiliuoju telefonu. Ir sako, šitame kelyje Marijampolė-Vilnius, atrodo, 87-ajame kilometre, įvyko autoįvykis. Kad juodas „Mitsubishi“ nepraleido VAD automobilių, o iš įvykio vietos pasišalino. O aš tada su policininku stovėjau įvykio vietoje“, - teigė vairuotoja.

Anot jos, pareigūnas čia pat pranešė, jog ji pati iškvietė policiją, niekur nepabėgo ir kartu su juo yra įvykio vietoje.

Birštono policijos komisariato Viešosios policijos poskyrio viršininkas Egidijus Treigys DELFI patvirtino, kad dėl incidento tarp Agnės „Mitsubishi“ ir VAD automobilio atliekamas tyrimas.

Premjeras kontakto net nepajuto

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė DELFI taip pat patvirtino, jog incidento būta. Tačiau A. Butkevičius esą to net nepajuto, mat Agnės „Mitsubishi“ kliudė lydintysis VAD automobilis „VW Touareg“, o ne premjero limuzinas.

„Ten buvo lydintis apsaugos automobilis. Visus komentarus gali duoti VAD. Premjeras tikrai net nepajuto (kontakto – DELFI) ir nežinojo, nes tai buvo ne jo automobilis, bet lydintysis“, - aiškino E. Butkutė-Lazdauskienė.

VAD: tyrimas parodys, kas atsakingas

Tyrimas dėl šio incidento atliekamas ir VAD. Tai DELFI pranešė VAD direktoriaus pavaduotojas Paulius Nemira.

„Daug komentuoti negalėsime. Direktorius pavedė tyrimą atlikti, kad nustatytume aplinkybes. Nes mūsų pareigūnai, dalyvavę tame eismo įvykyje, teigia, jog būtent priešais važiavęs automobilis nereagavo į garso ir šviesos signalus, nesustojo kelkraštyje, neatlaisvino kelio ir dėl to įvyko tas eismo įvykis“, - kalbėjo P. Nemira.

Anot jo, premjero ekipažas po kontakto su „Mitsubishi“ nestojo. Kokiu greičiu važiavo premjero kortežas, esą bus nustatyta tyrimo metu. P. Nemira taip pat patvirtino, jog VAD pareigūnai informavo apie „Mitsubishi“ pasišalinimą iš įvykio vietos.

„Mūsų pareigūnai teigė, kad nesustojo ir nuvažiavo kitas automobilis. O mūsų pareigūnai, kadangi lydi saugomą asmenį, turi tęsti lydėjimą. O kita įvykio dalyvė teigia, kad mūsų pusė nesustojo, o jinai liko įvykio vietoje. Tam ir reikia vidinį tyrimą pas mus atlikti“, - aiškino VAD direktoriaus pavaduotojas.

Pasak jo, premjero kortežas incidento metu judėjo Vilkaviškio kryptimi. Vilkaviškyje A. Butkevičius pradėjo politiko karjerą, čia jis jau ne vienai kadencijai išrinktas į Seimą.

DELFI primena, jog premjero ekipažas jau spėjo pasižymėti stebėtinais kelionės tempais. Balandį VAD lydimas A. Butkevičius iš Klaipėdos į Vilnių atskriejo per maždaug porą valandų. Kuomet Vyriausybei vadovavo konservatorių lyderis Andrius Kubilius, taip pat neišvengta incidentų. Pavyzdžiui, dviračių entuziastą A. Kubilių iki kirpyklos atlydėję VAD automobiliai stovėjimui pasirinko dviračių taką.