„Noriu pasakyti, kad šie draudimai, kuriems buvo pritarta pirmadienį, aš manau, problemos pilnai neišspręs. Manau, kad reikalingas darbas, kad turi būti išplečiama socialinė reklama, kuri skatintų mažesnį alkoholio vartojimą. Taip pat galiu pasakyti, kad jau pradėjo veikti valstybinis sveikatos stiprinimo fondas, tam yra numatytos papildomos lėšos, kurios skiriamos prevencinėms, šviečiamosios programoms įgyvendinti kovojant su žalingu alkoholio vartojimu“, - antradienį interviu LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Anot premjero, Vyriausybė rengia įstatymo pakeitimo projektą, kuriame bus numatyta ir daugiau priemonių, skirtų kovai su alkoholio vartojimu.

Vyriausybė pirmadienį pasitarime pritarė Seimo narių pateiktoms Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms, kurios numato, kad alkoholio prekybos laikas Lietuvoje sutrumpės, savivaldybėms bus leista spręsti dėl prekybos vietos nustatymo, o alkoholio reklama bus leidžiama tik turint leidimus juo prekiauti.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, Lietuva patenka į daugiausia alkoholio suvartojančių Europos šalių trejetuką. Apie būtinybę riboti jo vartojimą imta garsiau kalbėti po Lietuvą sukrėtusių nusikaltimų, kuriuos įvykdė girtaujantys asmenys.