„Pripažįstame solidarumo ir atsakomybės svarbą bendrai sprendžiant su pabėgėlių krize susijusius klausimus. Pritariame Europos Komisijos siūlymams, kuriais siekiama geriau valdyti migracijos srautus, užtikrinti tolesnių krizių prevenciją, ir laukiame sprendimų, kurie turėtų būti priimti Vidaus reikalų ministrų taryboje", - sakė premjeras.

Europos Komisijos vicepirmininkė teigė, jog rugsėjo 22 d. vyks neeilinis Vidaus reikalų ministrų tarybos posėdis, kuriame bus kalbama apie pabėgėlių perkėlimo klausimus. Eilinis Vidaus reikalų ministrų posėdis numatomas spalį.

Susitikime aptarti ir Rytų partnerystės klausimai, padėtis Ukrainoje bei ES parama šiai šaliai. Pasak Ministro Pirmininko, Ukraina imasi reikiamų priemonių, kad įvykdytų Minsko susitarimus, tačiau kartu labai svarbu yra skatinti vidaus reformas šioje šalyje, nustatant realius uždavinius per realų laiko tarpą.

Vyriausybės vadovas pokalbyje su ES vyriausiąja įgaliotine akcentavo, kad didelis dėmesys turi būti kreipiamas ir į strateginės komunikacijos stiprinimą, gerinant informacijos sklaidą ir ES šalims vieningai reaguojant į dezinformaciją.

Premjeras taip pat pažymėjo, kad siekiant energetinio saugumo, būtina stiprinti ES šalių bendradarbiavimą šioje srityje, skatinant veiksmų koordinavimą ir apsikeitimą informacija.