Kaip žinoma, šią savaitę Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) Klaipėdos atstovai pareiškė, kad jiems nesuprantama ir nepriimtina Naujosios politikos politika Klaipėdos savivaldybėje, o darbas susidariusioje situacijoje - neperspektyvus.

Liberalai kaltino socialliberalus praėjusią savaitę per plauką nenuvertus mero liberalo Eugenijaus Gentvilo. Socialliberalai inicijavo parašų rinkimą dėl nepasitikėjimo meru, ir paprašė paramos Centro sąjungos ir Rusų sąjungos frakcijų atstovų miesto savivaldybės taryboje. Tai patvirtino minėtosios frakcijos.

Socialliberalai neigė rengę "perversmą".

Pasak Klaipėdos liberalų skyriaus pirmininko, miesto mero E. Gentvilo, R. Paksas siūlo nesikarščiuoti ir ieškoti sprendimų.

"Mums nepriimtina, kad socialliberalai, darydami vienokius veiksmus, vėliau apsimeta, kad jie nieko nedarė ir apkaltina merą kaip visų intrigų meistrą", žurnalistams po susitikimo su premjeru sakė E. Gentvilas. Tačiau jis pripažįsta, kad taryba artėja prie skilimo, todėl bus kalbamasi, kaip toliau elgtis.

Pasak E. Gentvilo, R. Paksas kaip premjeras ir partijos vadovas suinteresuotas partijos stabilumu ir kad "mes čia nesipyktumėm".

R. Paksas teigė, kad kol kas nėra padaryta jokių sprendimų .

Susitikime su Klaipėdos skyriaus liberalais R. Paksas susilaukė nemažai priekaištų dėl pareigūnų skyrimų į valstybines įmones. Klaipėdos skyrius partijos valdybai siūlė keturių klaipėdiečių kandidatūras į bendrovės "Klaipėdos nafta" vadovo postą, tačiau jos nebuvo svarstytos ir R. Paksas į šią vietą paskyrė telšiškį Donatas Kaubrį.

Tačiau R. Paksas įsitikinęs, kad sprendimas dėl šios kandidatūros yra geras ir tai yra pakankamai kompromisinė figūra, kuri atitinka daugelio interesus, jis geras specialistas. Premjeras tikisi, kad po šio paskyrimo bendrovė pradės dirbti geriau.

Susitikimo metu Klaipėdos liberalai premjerui išsakė pageidavimą, kad Vyriausybė, skirdama savivaldybėse valstybinių įmonių vadovus, pasikalbėtų su tos savivaldybės vadovais.