ELTA primena, kad pokalbis, kuriame G. Černiauskas laimėtoją išvadino "dūra" ir sakė, neva Premjeras pageidavo, kad konkursas baigtųsi kitaip, buvo įrašytas ir paviešintas žiniasklaidoje.

Vyriausybės vadovas nuo pat pradžių griežtai neigė kišęsis į šį konkursą ir protegavęs partijos kolegę Viliją Vertelienę. Tą jis pakartojo ir antradienį, atsakydamas į Seimo narių klausimus.

"Noriu pasakyti, kad ir Nora Ribokienė, ir ponia Vertelienė, jos abi yra mūsų partijos narės. Jokių pokalbių su viceministru Černiausku, nei telefoninių, nei tiesioginių ar organizuotų susitikimų tikrai nebuvo", - tikino A. Butkevičius.

Premjeras pirmą kartą viešai apie tai prabilo pats sulaukęs konkursą laimėjusios N. Ribokienės skambučio.

"Galiu pasakyti, kad p. Ribokienė pati man po konkurso paskambino, kada, matyt, kilo tam tikrų ginčų Sveikatos apsaugos ministerijoje, aš net apie juos nežinau. Ji paklausė, kaip aš vertinu jos laimėjimą konkurse, apie kurį irgi nežinojau. Tai pasakiau, kad visi žmonės, kurie kompetentingai pasirodė konkurso metu, jie turi būti pripažinti nugalėtojais, ir kad nebūtų jokių spekuliacijų. (...) Man buvo labai keista, kad skambina tokiu klausimu, kas man yra nepriimtina, ir kas anksčiau nebuvo daroma", - teigė A. Butkevičius.

Premjeras teigė nematąs reikalo kreiptis dėl šios istorijos į prokurorus.

"Jeigu Prokuratūra mato, kad yra pažeistas viešasis interesas, tegu atlieka tyrimą. Tam nereikia nė A. Butkevičiaus kreipimosi", - sakė Premjeras.

Vyriausybės vadovo nuomone, G. Černiauskas jau už savo elgesį atsakė.

"Kaip politikas jis tikrai padarė didžiulę klaidą, ir už tai jis neteko šių pareigų", - turėdamas mintyje įrašyto pokalbio turinį ir žodyną, teigė A. Butkevičius.

Premjeras atsistatydinusį viceministrą, kaip specialistą, vertina teigiamai.

"Jeigu kalbėtume apie sveikatos sistemos ekonomikos supratimą, kaip specialistas G. Černiauskas yra vienas geriausių Lietuvoje", - sakė A. Butkevičius.