Į nelaimės vietą buvo iškviesti karo medikai ir greitoji medicinos pagalba iš Pabradės. Atvykę medikai intensyviai gaivino karį, tačiau jo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Pratybų metu  31 metų karys sveikatos sutrikimais nesiskundė. Jis buvo nevedęs vaikų neturėjo, gyveno su mama. Kario šeima apie nelaimę informuota.

Šiuo metu Vilniaus įgulos Karo policijos tyrėjai aiškinasi įvykio aplinkybes.

Parengtojo rezervo karių kartotiniuose mokymuose dalyvaujančių karių sveikata yra tikrinama Karo medicinos komisijoje 1-3 mėn. laikotarpyje iki kartotinių rezervo karių mokymų pradžios.
 
Miręs karys buvo tikrintas Vilniaus karo medicinos komisijoje šių metų vasario 2 d. – jokių ligų, ydų ir nusiskundimų sveikata karys neturėjo.
 
Jaunesnysis eilinis M. V. Lietuvos kariuomenėje privalomąją pradinę karo tarnybą atliko 2004-2005 metais Generolo Romualdo Giedraičio artilerijos batalione.
 
Rezervo karių mokymuose dalyvavo nuo vasario 21 d. , mokymai turėjo baigtis kovo 13 dieną. Pakviestas į rezervo karių mokymus jaunesnysis eilinis M. V. buvo paskirtas į parengtojo rezervo baterijos II ugnies būrio IV ugnies skyriaus taikytojo padėjėjo pareigas. Karys pareigas vykdė nepriekaištingai, buvo gerbiamas vadų ir tarnybos draugų tarpe.

Reiškia užuojautą dėl Lietuvos kario mirties

„Reiškiu gilią užuojautą kario šeimai, artimiesiems ir draugams. Karys pasiaukojamai atliko pareigą mūsų Tėvynei. Gedime kartu šią sunkią netekties ir skausmo valandą,“ –  pranešime spaudai sako krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.  
 
Kartotiniuose parengtojo rezervo mokymuose dalyvaujančius karius Pabradės poligone aplankė  Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Jonas Vytautas Žukas.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius taip pat reiškia užuojautą dėl Lietuvos kario mirties Pabradėje vykusių parengtojo rezervo karių pratybų metu.

„Šią sunkią netekties valandą reiškiu nuoširdžią užuojautą kario šeimai, artimiesiems ir tarnybos draugams. Šviesi ir nuoširdi pagarba telydi nepriekaištingai savo pareigas Tėvynei atlikusį karį“, – sako Vyriausybės vadovas.

Premjeras taip pat išreiškė įsitikinimą, kad atsakingos institucijos nuodugniai ištirs šio tragiško įvykio aplinkybes.