Pagrindinis šių pratybų tikslas – pagerinti Lietuvos sausumos pajėgų vienetų žvalgų sąveiką su NATO šalimis partnerėmis vykdant jungtines operacijas.

Pratybos truks tris savaites. Pirmąją savaitę karius individualių žvalgų ir inžinerinės žvalgybos įgūdžių mokys, taip pat situacinius šaudymus šaudyklose rengs danų ir lietuvių instruktoriai. Antrąją savaitę treniruotės persikels į Klaipėdos kunigaikščio Butigeidžio dragūnų ir Panevėžio karaliaus Mindaugo husarų batalionus, kur kariai padedami Lietuvos kariuomenės sausumos pajėgų ir Danijos žvalgybos specialistų treniruosis veiksmų suderinamumo motorizuotosios žvalgybos metu, žvalgant kelius ir vietoves bei atliekant paieškos ir sulaikymo operacijas. Trečiąją pratybų savaitę karių pasirengimas bus įvertintas bendrose lauko taktikos pratybose.

Į Lietuvą atvykę 140 Danijos karių pratyboms atsigabeno apie 70 vienetų įvairios technikos.

Nuo šių metų pavasario stiprinant NATO sutartas atgrasymo priemones Baltijos regione Lietuvoje nuo pavasario yra dislokuoti rotuojamos JAV sausumo pajėgų kuopos kariai, nuo spalio pabaigos iki gruodžio pabaigos – ir 140 Vengrijos karių kuopa.

Aljansas, reaguodamas į pasikeitusią geopolitinę situaciją regione, yra sustiprinęs ir Baltijos valstybių oro erdvės ir jūros apsaugą.