„Tyrimas privalo būti pradėtas - jis tikrai pradėtas, ir ne vienas“, - BNS sakė ministras. Anot jo, tyrimą atlieka Kauno apygardos prokuratūra.

Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė BNS sakė kol kas negalinti patvirtinti šios informacijos.

S.Skvernelis teigia kol kas negalintis vertinti tyrimo baigties - anot jo, reikia palaukti prokurorų išvadų.

„Palaukime tyrimo - jeigu prokurorai įvertins ir tyrimas pasibaigs vienokiu ar kitokiu procesiniu veiksmu, tuomet ir matysime - kol kas nespėliokime ir nesmerkime kol kas pareigūno“, - LTR radijo laidai „60 minučių“ penktadienį sakė S.Skvernelis.

„Aš nieko nesiaiškinu, jokių aplinkybių, aš esu politikas ir tyrimų neatlieku, aš pasikliaunu mūsų prokuratūra, kuri, tikiuosi, besąlygiškai, sąžiningai ir objektyviai šį įvykį ištirs“, - pridūrė jis.

„Lietuvos rytas“ šeštadienį rašo, kad kiti du kontrabandininkai, kuriems per operaciją pavyko pabėgti, vėliau buvo sulaikyti.

Su Valstybės sienos apsaugos pareigūnais BNS kol kas nepavyko susisiekti.

S.Skvernelis penktadienį BNS sakė, kad tarnybinio ginklo naudojimo reglamentavimas šiuo metu yra netobulas, todėl politikams teks nuspręsti, ar nustatyti aiškesnes taisykles, ar jas griežtinti, paliekant pareigūnus „bedančiais ir beginkliais“.

18-metis Alytaus gyventojas Edgaras Balčius buvo nušautas ketvirtadienio rytą, pasienyje su Baltarusija ties Druskininkais persekiojant du įtariamų kontrabandininkų automobilius. Vieną iš automobilių sulaikius Leipalingyje, ant galinės sėdynės rastas sužeistasis, jis vėliau mirė ligoninėje.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad ginklo panaudojimas buvo perteklinis, o šis atvejis rodo „nekokybišką mūsų pasienio funkcijų atlikimą“.