Socialdemokratų partijos reitingas per mėnesį šiek tiek pakilo ir siekia 16,2 proc. (kovą - 15,7 proc.), toliau auga ir palaikymas „valstiečiams“, šį mėnesį siekiantis 12,5 proc. (11,1 proc.).

„Socialdemokratų partija visuomenėje pastarąjį mėnesį nepasireiškė iš negatyvios pusės ir dėmesys nukrypo į kitus įvykius, o „valstiečių“ reitingas kyla dėl Sauliaus Skvernelio pasirodymo ir kitų sąrašo narių pagarba visuomenėje, be to, paties pirmininko Ramūno Karbauskio pasirodymai dažnesni buvo“, - BNS sakė bendrovės „Vilmorus“ direktorius sociologas Vladas Gaidys.

Trečią ir ketvirtą vietas dalinasi Liberalų sąjūdis su Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionimis demokratais. Už šias partijas balsuotų 8,9 proc. respondentų. Balandį liberalų reitingas siekė 9,6 proc., konservatorių - 8 procentus.

Darbo partiją rinktųsi 8,2 proc. (8,4 proc.) atsakiusiųjų, „Tvarką ir teisingumą“ - 5,3 proc. (8,4 proc.).

„Iš tikro tai žemiausias „Tvarkos ir teisingumo“ rezultatas per daugelį metų. Ta partija mažokai reiškiasi ir Rolandas Paksas kaip partijos pirmininkas mažai reiškiasi“, - sakė V.Gaidys.

Už Lietuvos lenkų rinkimų akciją - krikščioniškų šeimų sąjungą balsuotų 2,8 (2,5 proc.) respondentų. Pasak sociologo, ši partija vis tiek turėtų patekti į Seimą, nes už šią partiją balsuojančių tautinių mažumų elektoratas yra labiau mobilizuotas.

Reprezentatyvią apklausą visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ vykdė gegužės 5 - 13 dienomis. Jos metu apklausta 1030 Lietuvos gyventojų nuo 18 metų.