Būtent čia prasideda daugelio turistų, ypač piligrimų, maršrutas po sostinės senamiestį.

„Aikštės, kuriai šiuo metu suteiktas šis vardas šiuo metu praktiškai nėra, o tokį žmogų kaip popiežius Jonas Paulius derėtų ypatingai pagerbti. Svarstome galimybes popiežiaus vardu pavadinti tikrai esančią aikštę, kurioje lankosi ne tik daug vilniečių, bet ir turistų, piligrimų. Beje, joje buvo ir pats popiežius savo vizito Lietuvoje metu“, - savivaldybės pranešime spaudai cituojamas Vilniaus miesto meras Vilius Navickas.

Ankstesnis sostinės meras Artūras Zuokas, mirus pontifikui, siūlė sostinės centre statyti ir popiežiaus Jono Pauliaus II vardu pavadinti Antano Vivulskio suprojektuotą bažnyčią, kurios neleido pabaigti sovietai.

Tačiau kardinolas Audrys Juozas Bačkis šiai minčiai nepritarė, teigdamas, jog „didingos šventovės statymas miesto centre, kur apstu bažnyčių, būtų visai priešinga Jono Pauliaus II veiklai ir minčiai, nes Šventajam Tėvui rūpėjo žmonių sielovada, o ne Bažnyčios didybė“.


2005-aisiais plačiai diskutuojant apie Jono Pauliaus II atminimo įamžinimą politikai net pradėjo varžytis, kas pasiūlys kuo iškilesnį projektą.

Tačiau viskas baigėsi tuo, kad Vilniuje Jono Pauliaus II vardu buvo pavadinta aikštė prie Šv. Petro ir Povilo bažnyčios, kuri labiau primena mašinų stovėjimo aikštelę.