"Didelį vartotojų be elektros energijos skaičių lemią pažeistos aukštos ir vidutinės įtampos linijos, daugiausia pažeidimų užfiksuota Utenos, Panevėžio ir Kauno regionuose", - skelbia bendrovė.

Šeštadienio vakare elektros neturėjo 30 tūkst. vartotojų Utenos regione, apie 18 tūkst. - Panevėžio ir apie 9 tūkst. - Kauno regione. Taip pat elektros neturi keli tūkstančiai Šiaulių, Vilniaus, Klaipėdos regiono vartotojų.

„Pastebėjus nutrūkusį elektros energijos oro linijos laidą ar elektros energijos linijos atvado laidą, jokiu būdu negalima priartėti prie jo arčiau kaip 8 metrus. Nelieskite ant žemės ar automobilių nukritusių laidų, o laukite, kol į gedimo vietą atvyks operatyvinės brigados. Užtikriname, kad imamės visų būtinų priemonių, kad elektros energijos tiekimas būtų atstatytas kaip galima greičiau“, – teigia įmonės Dispečerinio centro Režimų planavimo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.

Negalima artintis ir liesti ant elektros energijos laidų užvirtusių medžių, kadangi jie taip pat gali būti pavojingi žmogaus gyvybei. Siekiant padėti nuo elektros srovės nukentėjusiam žmogui, būtina laikytis atsargumo ir iškviesti greitąją pagalbą telefonu 112.

DELFI skelbė, jog Lietuvą nusiaubė vėtra, o daugiausiai žalos - pamaryje.