„Vykdome prevenciją naktiniuose klubuose, skatiname klubus prisijungti prie akcijos „Klubai be narkotikų“. Dalyvaujantys kampanijoje klubai deklaruoja ir skelbia informaciją, kad mūsų pasilinksminimo vietoje narkotinių medžiagų nėra ir jos nėra vartojamos“,- laidoje „Aktualioji valanda“ kalbėjo I. Juozapavičienė.

D. Urbonaitė sakė, kad akcijoje „Klubai be narkotikų“ jos valdomas klubų tinklas nedalyvavo.

„Kol kas nesame dalyvavę, tik anksčiau esame buvę pakviesti dalyvauti apklausoje, bet dėl laiko stokos tai atsisakėme padaryti“, - teigė D. Urbonaitė.

Ji taip pat teigė negalinti išskirti, koks skaičius žmonių nepatenka į klubus dėl to, kad yra apsvaigę nuo narkotikų.

I. Juozapavičienė nurodė, kad „Mojo Lounge“, kaip ir kitiems klubams, prieš keletą metų buvo siųsta anketa, vykdant naktinių klubų lankytojų tyrimą. Pasak jos, dažnesnis tokių tyrimų atlikimas naudos neduotų:

„Neabejotinai tai galima daryti pakartotinai, kas buvo daroma periodiškai kas penkerius metus – mes galėjome vėliau palyginti 2008 ir 2013 metų rezultatus. Anketavimas kas mėnesį, nurodantis problemą, tikriausiai neišspręstų pačios problemos. (...) Turime stebėti tendencijas ir periodiškai vertinti situaciją, ką mes ir darome“,- teigė D. Urbonaitė.

Laida „Aktualioji valanda“ transliuojama darbo dienomis 17.05 val.