Po nesėkmingų Lietuvos socialdemokratų partijai (LSDP) Europos Parlamento (EP) ir prezidento rinkimų partijos centrinio rinkimų štabo narys, krašto apsaugos ministras J. Olekas atsistatydino iš LSDP Vilniaus skyriaus vadovo pareigų. Jis ragina atsakomybę dėl nesėkmės prisiimti ir kitiems partijos nariams.

Apie pasitraukimą J.Olekas pranešė trečiadienį per LSDP Vilniaus skyriaus valdybos posėdį.

„Nepasiekėme užsibrėžto tikslo, todėl turime prisiimti atsakomybę - tiek skyriaus pirmininkai, kur rezultatai mažesni nei vidutiniai, tiek, man atrodo, ir kiti asmenys, kurie vadovavo rinkimų kampanijai“, - ketvirtadienį BNS sakė J.Olekas.

Jis nenorėjo įvardyti asmenų, kurie turėtų trauktis iš postų. Pasak socialdemokrato, „trauktis turėtų tie, kurie jaučia atsakomybę, o dėl tų, kurie jos nejaučia, partija turėtų priimti sprendimus“.

„Nieko nenoriu įvardyti, kaip reikia elgtis, aš parodau pavyzdį“, - teigė J.Olekas.

Jis buvo LSDP centrinio rinkimų štabo narys, štabui vadovavo teisingumo ministras Juozas Bernatonis, jam priklausė ir Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas, švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus.

„Manau, kad tai yra normalus poelgis, kaip turėtume padaryti. Laukia kiti - savivaldos - rinkimai, ir mes negalime trypčioti vietoje, aiškintis ir bandyti ieškoti kokių nors pateisinimo priežasčių, dėl to reikia laikytis įsikibus savo kėdžių“, - kalbėjo J.Olekas.

Jis vylėsi, kad jo pavyzdžiu paseks ir kiti kolegos.

„Aš buvau Vilniaus skyriaus pirmininkas, deja, man nepavyko įtikinti kolegų tiek centriniame rinkimų štabe, kad reikia kitokios rinkimų taktikos, kad reikia kitokios informacinės kampanijos, kad reikia vykdyti dvi rinkimų kampanijas - ir prezidento, ir Europos Parlamento, nes buvome apsisprendę, kad vienos užteks ir laimėsime visur. Aš tą mačiau, tą sakiau, deja, neturėjau tuo metu daugumos tokiai pozicijai pristatyti. Atsiprašau Lietuvos rinkėjų, vilniečių, kad nesugebėjome pateikti socialdemokratinių idėjų, kurios, man atrodo, labai reikalingos ir vilniečiams, ir Lietuvos žmonėms, ir kad nuėjome tokiu keliu, kuris mus atvedė į nesėkmę rinkimuose“, - BNS sakė J.Olekas.

Sekmadienį per Europos Parlamento rinkimus LSDP surinko 17,27 proc. rinkėjų balsų ir gavo du mandatus EP. Partijos kandidatas į prezidentus Zigmantas Balčytis pralaimėjo Daliai Grybauskaitei, gavęs 40,14 proc. balsų.