„Iš tiesų, kaip žmogui, tam tikrų nuoskaudų yra, bet politikoje su žmonėmis nesiskaitoma, spiralė egzistuoja nuo Cezario laikų: kirvį tada į nugarą giminės įkaldavo, broliai ar seserys, dabar politikai“, - ketvirtadienį po spaudos konferencijos savivaldybėje kalbėjo V. Navickas.

„Aš, tiesą sakant, nelabai tikėjausi to, bet ką padarysi“, - pridūrė politikas.

Primenama, kad konservatorių Priežiūros komitetas sureagavo į partijos tarybos rekomendaciją iš naujo apsvarstyti sankcijas į tarpusavio konfliktą įsivėlusiems Vilniaus merui V. Navickui bei sostinės savivaldybės kontrolieriui Šarūnui Skučui.

Anksčiau nutarę Š. Skučą pašalinti iš partijos, o V. Navicko narystę sustabdyti, trečiadienį komiteto nariai persigalvojo ir iš partijos pašalino sostinės merą, o savivaldybės kontrolieriaus narystę sustabdė.

Klausiamas, kaip elgsis po tokio savo partijos sprendimo, V. Navickas konkretybių vengė: „Nieko nedarysiu. Yra laiko, pagalvosiu. Ar meru dirbu vilniečiams, ar nebūsiu meru, kaip gyvenau Vilniuje, taip ir dirbsiu Vilniuje, ir nematau ypatingų tragedijų. Kaip žmogus asmeniškai tikrai vienuolika metų dirbus ir partijai, ir kitur jaučiu tam tikrų nuoskaudų, bet susitvarkysiu su tuo“.

Politikai juokaudami siūlo keistis pokalbių įrašais

Jis taip pat teigė manąs, kad nedaug kas pritaria savivaldybės kontrolieriaus kontrolieriaus Š. Skučo metodams įrašinėti privačius pokalbius. Anot V. Navicko, šiuo metu Seime susitikę parlamentarai juokaudami siūlo vienas kitam pasikeisti įrašais.

„Čia vienas Seimo narys sakė, kad susitikę Seime paklausia vienas kito, gal pasikeičiame įrašais. Tai ką daugiau galiu aš pasakyti?“, - svarstė meras.

DELFI primena, kad po to, kai miesto meras nesėkmingai inicijavo jo atleidimą iš pareigų, Š. Skučas įrašė pokalbį su V. Navicku, kuriame meras moko jį „daryti politiką“, ragina kuo skubiau priiminėti savai partijai naudingus sprendimus bei vilkinti kitoms politinėms jėgoms palankias iniciatyvas.

Pats kontrolierius yra aiškinęs, jog labiausiai jo ir miesto vadovo pozicijos susikirto dėl Vilniaus šilumos tinklų nuomos sutarties efektyvumo audito analizės. Joje išsakyta abejonių, kad kai kurie viešieji pirkimai galėjo vykti neskaidriai, o tai galėjo lemti šilumos kainos augimą.

Neilgai trukus pokalbio įrašas atsidūrė žiniasklaidoje, jį paviešino buvęs Senamiesčio skyriaus pirmininkas Arūnas Totoraitis, su kuriuo Š. Skučas tarėsi, kaip elgtis esant mero spaudimui.

Pakartojo, jog trauksis iš pareigų

Ketvirtadienį sostinės meras V. Navickas taip pat pakartojo pasitrauksiąs iš miesto vadovo pareigų, kai sostinės tarybos koalicija sutars dėl naujo kandidato. „Koalicija turi spręsti koalicijos problemas: yra koalicija, yra sutartis, yra meras, kitas meras... Tegul koalicija dirba, aš neprimetu koalicijai jokių reikalavimų“, - teigė politikas.

Koaliciją sostinės savivaldybės taryboje sudaro konservatoriai, socialdemokratai, liberalcentristai, Nepriklausoma frakcija, ją kol kas rėmė ir nuo liberalcentristų atskilusi Vilniečių frakcija.

Kaip pasakojo Vilniaus socialdemokratų vadovas Romas Adomavičius, penktadienį planuojamas visų koalicijos sutartį Vilniuje pasirašiusių partijų vadovų susitikimas.

Koalicijos sutartį sostinėje buvo pasirašęs ir Liberalų sąjūdis, tačiau artėjant savivaldos rinkimams iš frakcija koalicijos pasitraukė, nors į opoziciją neperėjo.

Pagal sutartį, mesto vadovą turėtų siūlyti didžiausia koalicijos grandis – konservatoriai. Kaip DELFI rašė, pastarieji kol kas svarsto siūlyti arba frakcijos seniūną ir premjero patarėją Raimundą Alekną, arba tarybos narį Žibartą Jackūną.

Kaip žinoma, trauktis iš miesto vadovo pareigų V. Navickui yra rekomendavęs TS-LKD prezidiumas bei partijos Vilniaus miesto skyrių sueigos taryba.