R. Mikaitis vadovauja viešajai įstaigai „Laisvės studijų centras“, kurio registracijos adresas sutampa su G. Steponavičiaus paramos fondo adresu korespondencijai Jonažolių gatvėje Vilniuje.

Abi organizacijos gavo paramos iš „MG Baltic“ koncerno, kurio viceprezidentas Raimondas Kurlianskis įtariamas 106 tūkst. eurų kyšio davimu buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui.

„Vakarykščiai įvykiai, susiję tiriant galimą vieno koncerno paramą įvairioms įstaigoms ir organizacijoms, jie niekaip nepalies ir neliečia jokių mūsų principų. Ta prasme, aš noriu pasakyti čia stovėdamas prieš jus, kaip kad mėgsta kartoti laikinasis partijos pirmininkas, dėl savęs esu visiškai ramus ir jokių kompromisų su sąžine nėra padaryta. Taip, yra gauta parama iš „MG Baltic" koncerno, tačiau tai yra viskas, mes, viešoji įstaiga, visą paramą, visas pajamas gauname tik bankiniais pavedimais, visas išlaidas darome tik bankiniais pavedimais", - sakė R. Mikaitis.

Panašiai kalbėjo ir G. Steponavičius, kuris yra savo vardo fondo dalininkas - jų iš viso yra daugiau nei trisdešimt.

„Noriu pasakyti, kad turbūt daugelis permąstėme, ar darėme ką ne taip? Ir kodėl taip atsitiko? Taip pat ir aš. Ir šiandien jūsų, bendraminčių, akivaizdoje noriu pasakyti, kad kompromisų su sąžine mes daryti neturime, tik taip galėsime pasitikėti vieni kitais ir žengti pirmyn", - teigė G. Steponavičius.

DELFI jau rašė, kad Liberalų sąjūdžio vicepirmininko, Seimo nario G. Steponavičiaus paramos fondas neseniai nusprendė neprašyti ir nepriimti jokios paramos iš koncerno „MG Baltic“ ar su juo susijusių įmonių. Taip pasielgta kilus korupcijos skandalui, kurio centre – didelės vertės kyšį iš „MG Baltic“ viceprezidento R. Kurlianskio galimai priėmęs buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas E. Masiulis.

„MG Baltic“ teikiama parama G. Steponavičiaus paramos fondui kai kuriais metais sudarė nemažą dalį visų gaunamų lėšų, kitais metais koncernas nerėmė fondo arba rėmė negausiai.

DELFI prašymu fondo pateikiamais duomenimis, 2016 m. „MG Baltic Media“ S. Steponavičiaus fondą parėmė 5000 eurų. 2015 m. parama iš koncerno neatskriejo, 2014 m. antrinė „MG Baltic“ įmonė „Mitnija“ parėmė fondą 20 tūkst. litų.

2011 m. „MG Baltic Media“ G. Steponvičiaus vardo fondui pervedė irgi 20 tūkst. litų. Tais pačiais metais antrinė koncerno įmonė „Mitnija“ parėmė fondą 40 tūkst. litų, bet parama buvo grąžinta.

2010 m. „Mitnija“ parėmė fondą 30 tūkst. litų, „MG Baltic Media“ - 20 tūkst. litų. 2009 m. „Mitnija“ G. Steponavičiaus paramos fondui pervedė 10 tūkst. litų.

Iš viso fondo pateikiamais duomenimis, per visus egzistavimo metus iš „MG Baltic" įmonių, neskaitant grąžintos sumos „Mitnijai", G. Steponavičiaus paramos fondas gavo daugiau nei 117 tūkst. litų.