Pats A. Zuokas apie savo sveikatos būklę pranešė socialiniame tinkle „Facebook“. „Viskas gerai, jau išleido iš ligoninės ir dar šiandien būsiu darbuose. Ačiū už palaikymą, o daktarams už puikų darbą“, - toks užrašas atsirado jo profilio lentoje.

Iš pradžių buvo manoma, kad A. Zuoko sveikata sutriko dėl apsinuodijimo, tačiau vėliau paaiškėjo, kad kaltas širdies nepakankamumas.

Į medikus antradienį Vilniaus merui dėl širdies veiklos problemų teko kreiptis tris kartus.

Kaip pranešė LNK Žinios, į ligoninę A.Zuokas pristatytas priešinfarktinės būsenos.

Trečiadienį sostinės taryboje vyks labai svarbus posėdis. Tarp miesto politikų darbotvarkėje esančių klausimų – ir „Vilniaus energijos“ akcijų perleidimas koncerno „Dalkia“ dukterinei bendrovei „Societe Valmy Defense 22“, dėl kurio sostinės opozicija A. Zuoką apskundė prokurorams.

Miesto politikams taip pat teikiamos naujos dviejų svarbių komisijų sudėtys. Pirmoji prižiūri šilumos ūkio nuomos sutarties vykdymą, antroji – sutartį su koncerno „Icor“ valdoma bendrove „Vilniaus pramogų parkas“.

Taryboje taip pat numatoma svarstyti savivaldybės administracijos struktūros keitimą bei papildomų etatų įsteigimą. Šis sprendimas atvertų kelią savivaldybėje įdarbinti daugiau nei šimtą naujų darbuotojų. Tiesa, miesto vadovai tvirtina, kad tokiu būdu vykdoma jau seniai įvykti turėjusi pertvarka – perkeliami etatai iš Socialinės paramos centro.

Anot politikų, dėl šios permainos savivaldybės darbo užmokesčio fondas neturėtų išaugti. Kartu su šiuo sprendimu, siūloma pertvarkyti savivaldybės administracijos struktūrą. Tai veikiausiai atvertų kelią didelėms permainoms ir kai kurių aukštus postus užimančių valdininkų pakeitimui kitais.