Ketvirtadienio vakarą toks pobūvis surengtas "Draugystės" viešbučio restorane. Į jį buvo pakviesti visi Naujosios politikos koalicijai priklausančių frakcijų atstovai. "Lietuvos ryto" žiniomis, dalyvavo per 60 politikų, kuriems pasilinksminimas restorane atsiėjo po 50 litų.

Teigiama, jog "Draugystė" pasirinkta ne dėl viešbučio pavadinimo. Parlamentarus sugundė siūlomų paslaugų kainos. Už 50 litų jiems buvo patiekta kelių rūšių salotų, įdarytų žuvų, gaiviųjų ir alkoholinių gėrimų - vyno, alaus, degtinės ir brendžio.

Pasak šaltinių, politikos naujokai alkoholiu nepiktnaudžiavo, o apie 11 valandą, baigiantis vakarėliui, degtinės dar buvo likę. Paskutiniai restoraną paliko socialliberalai Gediminas Dalinkevičius, Artūras Skardžius, Nijolė Steiblienė. Prie šios kompanijos taip pat prisidėjo liberalai Eugenijus Maldeikis ir Saulius Lapėnas.

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Rolandas Pavilionis ir aplinkos ministras Henrikas Žukauskas vakare dalyvavo su žmonomis.

Kuria naujas tradicijas

Parlamentarai tvirtino, jog rengti tokius neoficialius susitikimus sumanyta ne dėl valdančiojoje koalicijoje pašlijusios drausmės. "Šis vakarėlis buvo planuotas dar prieš kelias savaites. Tai nėra joks gaisrų gesinimas ar santykių aiškinimasis", - sakė liberalas Jonas Čekuolis.

Socialliberalė Nijolė Steiblienė teigė, jog koalicijai priklausančių narių neoficialius susitikimus ketinama rengti nuolat, galbūt - kartą per mėnesį.

Pirmasis valdančiosios koalicijos vakaras vyko "Ritos slėptuvėje" po Seimo pirmininko rinkimų.

Kitam susitikimui bus ieškoma dar neoficialesnės aplinkos. "Po darbo būtų gerai nusimesti aukštakulnius batelius, vilkėti laisvesnę aprangą. Tokius pobūvius geriausia būtų rengti gamtoje, kartu su šeimomis", - sakė N.Steiblienė.