Sekmadienį tradiciškai „Misija Sibiras“ dalyviai, jų šeimos nariai ir šios idėjos iniciatoriai susirinko į vasaros sąskrydį. Šiemet pirmą kartą prie projekto „Misija Sibiras“ prisijungė Latvija ir Estija.

Dar liepos 17-ąją, Pasaulio lietuvių vienybės dieną, iš Vilniaus traukinių stoties buvo išlydėta 16 jaunų ir pilietiškų asmenų komanda, kuri išvyko į Tomsko sritį, Rusiją. Įvykdyta neišmatuojamo dydžio misija – sutvarkyti amžinojo atilsio atgulusių lietuvių kapai ir susitikta su ten likusiais gyventi Baltijos valstybių piliečiais.

„Misija Sibiras“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ buvo galima išvysti ekspedicijos akimirkas iš Maskvos, Tomsko ar lietuvių kapinių, tačiau tai tik labai maža dalis to, ką komanda patyrė ir išgyveno visos ekspedicijos metu. Nors dviejų savaičių išbandymai baigėsi, o ekspedicija sutikta, didžioji misija dar tik prasideda.

Jau dabar pradedami organizuoti ekspedicijos pristatymai mokyklose, bendruomenėse, ruošiamos nuotraukų parodos bei „Misija Sibiras‘15“ dokumentinis filmas.