„Aš prisipažinsiu, būdamas Lietuvos krikščionių demokratų partijos valdybos pirmininkas, kada dar Vokietijos kancleris buvo Helmutas Kohlis, vežėme markes į Lietuvą partijai, vežėme ir iš Vokietijos, vežėme ir iš krikščionių demokratų Švedijos. Ir neapskaitėme tų pinigų. Aš asmeniškai atvirai ir drąsiai tai sakau. Ar aš galiu teisti kitus, kai tai darė, mūsų partijoj tai vyko? Gal mes buvome gudresni už V. Uspaskichą? Kaltė ta, kad jis vedė buhalteriją, o mes nevedėme: pasidalinome pinigus ir nėra popieriukų jokių. Štai koks skirtumas“, - posėdyje sakė P. Gražulis.

„Tvarkietis“ kaltino krikščionis demokratus, kuriuos apibendrintai sieja su konservatoriais, mat jie šiuo metu yra susijungę į vieną partiją, kad šie elgiasi kur kas gudriau: tai yra neva panaudoja valstybės lėšas savo partijos reklamai per rinkimus.

P. Gražulis piktinosi, kad Darbo partijos bylą ir tris jos narius norima atiduoti teismui, bet, jo teigimu, tauta teismais nepasitiki ir balsavo už Darbo partiją.

„Aš neturiu teisės pasmerkti ir vien dėl to, kad prisipažinau, kad ir pas mus partijoje buvo juodoji buhalterija, kurios mes neapskaitėme, pats esu ne be nuodėmės“, - teigė P. Gražulis.

DELFI primena, kad Lietuvos krikščionių demokratų partija savo veiklą po sovietų okupacijos atnaujino 1989 m., kai trylika asmenų, tarp kurių buvo P. Gražulis, paskelbė viešą pareiškimą.