Akciją stebėjo ir keli Seimo nariai: Krikščionių demokratų partijos narys Petras Gražulis, Lietuvos laisvės sąjungos pirmininkas Vytautas Šustauskas bei jaunalietuvis Stanislovas Buškevičius.

LLL lyderis Antanas Terleckas kaltino naująją valdžią, nusprendusią "apiplėšti ir taip galų su galais nesuduriančius pensininkus".

Prieš rinkimus, anot A. Terlecko, buvo paskelbta tautai, kad "ateina nauji žmonės, kurie vykdys naują politiką".

"Kokią politiką jie vykdo ir kiek ji nauja, jūs pajutote savo kailiu. Kada 1996 metais atėjo į valdžią daugelio mylimas Gediminas Vagnorius, jis jau pirmomis dienomis ėmė kelti kainas ir nuteikinėti tautą prieš save. Kodėl lygiai taip pat elgiasi ir naujieji?", klausė A. Terleckas, čia pat pridurdamas, kad nežino atsakymo į šį klausimą.

Kaip žinoma, Vyriausybė pritarė įstatymų pataisų projektams, kuriais remiantis, dirbantiems pensininkams būtų mokamos tik bazinės pensijos. Šias pataisas dar turės svarstyti Seimas.

P. Gražulis susirinkusiems pensininkams teigė, jog šio sprendimo nereikia priimti. Jis ragino remti įvairius investicinius projektus, kurti naujas darbo vietas.

"Jei Seime bus priimtas šis įstatymo projektas, tai jis bus priimtas nelabai didele balsų persvara, tačiau jis gali būti ir nepriimtas. Asmeniškai aš neparemsiu šio įstatymo pataisos", žurnalistams tvirtino P. Gražulis.

Akcijos dalyviai taip pat protestavo prieš telefono vietinio ryšio branginimą.