Tai DELFI patvirtino Lietuvos pagyvenusių žmonių asociacijos prezidentė Grasilda Makaravičienė.

„Planuojame ir prisidėsime tikrai. Bus žmonių daug. Skambina man, ieško transporto. (...) Mes apsisprendėme ir palaikysime profsąjungų mitingą. Kiek duotas leidimas, tiek ir prisidės. Bet aš manau, kad trigubai daugiau turėtų būti. Bet pastovės šalia, nedalyvaus mitinge – žiūrovais pabus“, - prognozavo G. Makaravičienė.

Pasak jos, pagyvenusių žmonių organizacijos jau apsisprendė dalyvauti mitinge, masiškai užsakinėjami autobusai kelionei į sostinę. „Žinau, kad Visagino autobusai užsakyti, Kėdainių užsakyti, Utenos užsakyti, Šiaulių. Tikimės, kad viskas bus gerai“, - tęsė asociacijos vadovė.

Paklausta, ar pensininkų nenuramino valdžios pažadai pilnai atkurti pensijas nuo sausio ir nekelti PVM bei įvesti vadinamuosius prabangos mokesčius, pašnekovė teigė tokiais pažadais nepasitikinti: „Žinot, mus jau kelinti metai pažadais maitina“.

Esą jeigu valdžia tesės savo pažadus, pensininkai pasakys „ačiū“. Bet mitinge vis vien dalyvaus.

Profesinės sąjungos mitingą rengia ateinantį šeštadienį. Pagrindinis veiksmas turėtų vykti prie Vyriausybės, V. Kudirkos aikštėje. Tačiau jau kurį laiką šioje vietoje neleidžiama mitinguoti didesnei kaip 2249 žmonių miniai – šį skaičių leidimus renginiams išduodanti sostinės savivaldybė grindžia aikštės plotu ir žmonių saugumo sumetimais.