Pagal planą ministerijų perkėlimas į naujas bendras patalpas turėtų įvykti 2021 m. IV ketv. Vyriausybės priemonių plano projekte buvo numatyta, kad į bendras patalpas nebus keliamos tik dvi ministerijos: Užsienio reikalų ir Krašto apsaugos.

„Stiprinant tarpinstitucinį bendradarbiavimą ir diegiant modernią darbo kultūrą, visų ministerijų (išskyrus KAM ir URM) perkėlimas į naujas bendras patalpas“, – rašoma DELFI gautame negalutiniame Vyriausybės priemonių plane.

Dabar oficialiame plane šios detalizacijos nebeliko.

Vyriausybės priemonių plane nebeliko anksčiau, prieš rinkimus minėtų planų dvi ministerijas: Aplinkos ir Žemės ūkio iškelti į Kauną.

Planų neatsisakė

Tačiau Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis tvirtina neatsisakantis planų Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijų perkelti į Laikinąją sostinę.

Ramūnas Karbauskis

„Tos idėjos nėra atsisakyta. Man tiesiog keista, kad viešojoje erdvėje dabar diskutuojama, neva valstiečiai atsisakė idėjos perkelti ministerijas. Mes dar vakar apie tai su premjeru kalbėjome. Paprasčiausiai kadangi visa administracinė reforma nėra iki galo išdiskutuota, nenorime rašyti kažko, kas vienaip ar kitaip gali būti diskusijos klausimas“, – DELFI antradienį sakė R. Karbauskis.

Tai, sako jis, susiję su Kauno pasiruošimu ir kitais dalykais. „Teiginio, kad valstiečiai atsisakė šio siūlymo, tikrai negalima daryti, kadangi nėra šio siūlymo atsisakyta. Paprasčiausiai šiuo metu prie turimo laiko ir esančių diskusijų įrašyti tokį įrašą į dokumentą būtų pernelyg didelė skuba, bet tai nereiškia, kad sprendimai, kurių čia nėra, nebus priiminėjami“, – tikino politikas.