„Girdėjau, kad konservatoriai pasiskelbė laimėję rinkimus, bet, manome, kad juos laimėjome mes. Kaip juokauju, už merą turėtų duoti du mandatus, o jų turime daugiausiai“, – sakė G.Paluckas.

Spaudos konferencijos pradžioje jis dėkojo visiems balsavusiems.

„Buvo daug skeptiškų nuogąstavoimų ir oponentų skleidžiamų juodųjų technologijų, o kova savivaldos merų rinkimuose nebuvo švari ir graži“, – sakė jis ir pridūrė, kad partijos atsinaujinimas duoda grąžą ir visuomenės pozityvų vertinimą.

Jo teigimu, didžiuosiuose miestuose nė viena politinė partija nelaimėjo rinkimų, nes pasitikėjimą gyventojai atidavė komitetams.

„Bet keturiuose iš penkių laimėjo socialdomokratai“, – pabrėžė jis ir sakė, kad socialdomokratai netampa regionine partija ir tokie išvedžiojimai, šiuo atveju netinka.

Paklaustas, kaip G.Paluckas vertina politologo Ramūno Vilpišausko kritiką, kad socialdemoktratų pergalė – paprasčiausias ankstesnis įdirbis, jis sakė, kad jam reikia išeiti iš savo kabineto.

„Jiems reikia išeiti iš kabinetų ir pasiklausyti, ką šneka žmonės. Šie jauni žmonės pasiekė tai, nes įtikino žmones. Nereikia kalbėti, kad čia inercija. Manau, tai pagieža ir nuoskaudos“, – sakė G.Paluckas.

Išrinktas nauajsis Marijampolės meras Povilas Isoda spaudos konferencijoje sakė, kad žmonės paprasčiausiai įvertino partijos darbus.

„Mes tikrai įrodėme, kad partijos pasikeitimai – ne popieriuje.

Paskutiniu metu proveržis ir tikslas buvo toks, kad Marijampolė turi tapti regiono centru. Žmonės tai mato ir tai vertina. Naujos darbo vietos, kokybiškos viešos paslaugos“, – vardino naujasis Marijampolės meras.

Pasak G.Palucko, valstiečiai rinkimus pralaimėjo dėl to, kad pamiršo savo rinkėjus.

Jo teigimu, tik prieš rinkimus jie pradėjo eiti pas žmones į butus ir juos agituoti.

Paklaustas dėl koalicijų sudarymo, G.Paluckas sakė, kad viskas dar tik spręsis.

„Kaune nėra su kuo ir apie ką taris. Klaipėdoje taip pat atstovų neturime. Šiauliuose dabar pareigas einantis meras ir perrinktas triuškinančia dauguma, tad koalicinės derybos nelabai reikšmingos. Panevėžyje tik dabar prasideda koalicinės derybos“, – sakė G.Paluckas.

Kaip skelbė ELTA, viso LSDP savivaldos rinkimuose išovojo 15 merų postų, iš kurių net 10 postų gavo II-ajame balsavimo ture. Šios partijos atstovai vadovaus Alytaus mieste (N. Cesiulis), Ignalinoje (J. Rasikas), Kelmėje (V. Andrulis), Marijampolėje (P. Isoda), Pakruojyje (S. Margis), Prienuose (A. Vaicekauskas), Telšiuose (K. Gusarovas), Utenoje (A. Katinas), Vilkaviškyje (A. Neiberka), Zarasuose (N. Gusevas).