Komisijos sprendimas priimtas vienbalsiai. Tą pačią dieną rinkimai vyks ir Zarasų-Visagino apygardoje, kurioje parlamentaras taip pat neišrintkas dėl pažeidimų.

Rinkimų rezultatus šioje apygardoje buvo panaikinęs Seimas, vadovaudamasis Konstitucinio Teismo (KT) išvada.

VRK buvo patvirtinusi, kad šioje apygardoje rinkimus nugalėjo socialdemokratas Aleksandras Zeltinis, tačiau KT konstatavo, kad dėl pažeidimų nugalėtojas čia nebuvo teisingai nustatytas. VRK penktadienį panaikino jam išduoto išrinktojo Seimo nario pažymėjimo galiojimą.

KT pažymėjo, kad po pirmojo rinkimų turo VRK perskaičiavusi Biržų-Kupiškio apygardos Kaštonų apylinkės rinkėjų balsus nustatė kitokius nei apygardos komisija rezultatus. KT išvadoje pažymi, kad rinkėjų balsų skaičius apylinkėje tarp pirmas vietas užėmusių kandidatų buvo labai mažas, ir dėl neteisingo balsų skaičiavimo rinkimų rezultatai galėjo pasikeisti iš esmės.

Taip pat dėl pažeidimų VRK yra negaliojančiais pripažinusi rinkimų rezultatus Zarasų-Visagino apygardoje. Šioje apygardoje į antrą turą buvo išėję "tvarkietis" Algimantas Dumbrava ir Darbo partijos atstovas Rimvydas Podolskis, pastarasis pripažintas papirkinėjęs rinkėjus ir taip šiurkščiai pažeidęs įstatymą.

Dėl VRK sprendimo anuliuoti rinkimų rezultatus šioje apygardoje buvo kreiptasi į KT, tačiau jis nusprendę, kad rinkimų rezultatai negaliojančiais pripažinti pagrįstai. VRK jau yra nustačiusi pakartotinių rinkimų datą Zarasų-Visagino apygardoje - jie taip pat vyks kitų metų pirmąjį kovo sekmadienį, kovo 3 dieną.