Parlamentaras siūlo papildyti Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, numatydamas baudas už „viešą konstitucinių dorovinių vertybių bei Konstitucijoje įtvirtintų šeimos pagrindų niekinimą, visuomenės dorovei prieštaraujančių renginių organizavimą“.

Tokia veika, pagal įregistruotas pataisas, užtrauktų 1-3 tūkst. litų baudą, o pakartotinai padaryti veiksmai - 3-6 tūkst. litų baudą.

Parlamentaras aiškina, jog šeima Konstitucijoje apibūdinama kaip visuomenės ir valstybės pagrindas, todėl už šios „konstitucinės vertybės ir jos pagrindų niekinimą asmuo ar asmenų grupė turi susilaukti atsakomybės“.

„Tvarkietis“ tvirtina, jog parengti pataisas jį paskatino „esami Lietuvos teisinės sistemos trūkumai, kai darnios, tradicinės šeimos vertybių propagavimas dažnai vertinamas kaip nepagrįstas ir neteisėtas seksualinių mažumų diskriminavimas dėl jų seksualinės orientacijos“.

„Susiklosto ydinga praktika, kai prisidengiant kova prieš diskriminaciją dėl seksualinės orientacijos, diskriminuojamos tradicinės šeimos vertybės, heteroseksualius seksualinius santykius vertinantys asmenys“, - rašoma pataisų aiškinamajame rašte.

Praėjusią kadenciją P.Gražulis jau buvo pateikęs analogišką projektą, tačiau Seimas jį atmetė.