Sekmadienį antroje dienos pusėje numatomi nedideli krituliai - sniegas, vakariniuose rajonuose pereinantis į šlapdribą. Temperatūra beveik visur išliks neigiama - 2-7 laipsniai šalčio, vakariniuose rajonuose vietomis svyruos apie nulį. Prie jūros, kaip įprasta, bus šilčiau. Daug kur išliks plikledis, stiprės vakarinių krypčių vėjas.

Pirmadienį orus mūsų šalyje lems keliaujantis per Skandinaviją ir Suomiją toliau į rytus žemesnio slėgio sūkurys, LRT Radijui sakė sinoptikė Natalija Nikolajenko.

Į Lietuvą plūs šiltas oras iš vakarų. Dieną daug kur numatomi krituliai, naktį daugiausia silpnas sniegas, Žemaitijoje vyraus šlapdriba, o dieną daugelyje vietovių - šlapdriba, pereinanti į lietų. Tik rytiniuose rajonuose, pasak sinoptikės, vietomis dar gali pasnigti. Kils trumpos pūgos. Orai šils. Šalčiausia bus nakties pradžioje - 2-7 laipsniai šalčio, rytiniame pakraštyje atšals iki 10-12 laipsnių šalčio, o vakariniuose rajonuose vietomis temperatūra nesiskirs nuo praėjusios dienos - svyruos apie nulį. Prie jūros išliks teigiama temperatūra - 3-5 laipsniai šilumos. Vėliau orai greitai šils. Dieną temperatūra pakils iki 1-6 laipsnių šilumos, prie jūros bus dar šilčiau. Sniegas tirps, bus slidu. Pietvakarinių krypčių vėjas gerokai sustiprės, daug kur jo gūsiai sieks15-20 m/s.

Antradienį minėtas ciklonas tols į rytus, slėgis kils ir į mūsų šalį pradės veržtis šaltas oras iš šiaurės. Daug kur prognozuojami krituliai. Naktį vyraus šlapdriba ir lietus, o dieną - vėl silpnas sniegas. Vėjas pamažu rims. Temperatūra naktį svyruos tarp 2 laipsnių šalčio ir 3 šilumos, o dieną mažai skirsis nuo nakties - bus artima nuliui. Vietomis susidarys plikledis.

Trečiadienį žymesnių kritulių nenumatoma, sakė sinoptikė N. Nikolajenko. Naktį debesys sklaidysis, temperatūra gerokai nukris - beveik visur bus 5-10 laipsnių šalčio, o rytiniuose rajonuose vietomis gali atšalti net ir iki 12-14 laipsnių šalčio. Šilčiau bus tik prie jūros - 2-4 laipsniai šalčio. Dieną laikysis nedidelis šaltukas - 0-5 laipsniai šalčio. Vakariniuose rajonuose kai kur atšils iki 1-5 laipsnių šilumos.