Tiesa, bent jau iš pradžių gaiviau bus tik vakarinėje šalies dalyje, o vėliau temperatūra smuktelės ir kitur. Debesys ir krituliai šalyje lankysis nuo trečiadienio.

Antradienį ir vėl galėsime mėgautis vasariškais orais. Numatomas ramus rytų krypties vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, nakties ir ryto dangus bus giedras. Vyraus 11–18 laipsnių temperatūra. Dieną oras įkais iki 22–24 laipsnių, galimas nedidelis debesuotumas. Šiauliuose, pirmoje paros pusėje, bus apie 11–17 laipsnių šilumos. Įdienojus danguje karaliaus saulė, temperatūra kils iki 21–23 laipsnių. Pajūryje, naktį ir ryte, termometrai fiksuos 15–16 laipsnių. Dienos metu danguje sukinėsis maži debesys, oras sušils iki 21–22 laipsnių.

Trečiadienį šalyje išaugs debesuotumas, kai kur trumpai palis, griaudės perkūnija. Numatomas šiaurės vėjas. Vilniuje ir Kaune dangumi plauks debesys, protarpiais lynos. Nakties ir ryto metu bus apie 13–17, dieną apie 22–23 laipsnius šilumos. Šiauliuose, naktį ir ryte, bus giedra. Temperatūra svyruos nuo 11 iki 18 laipsnių. Įdienojus dangus apsiniauks, termometrų stulpeliai kils iki 21–22 laipsnių. Pajūryje, pirmoje paros pusėje, numatoma 14–17 laipsnių temperatūra. Dienos metu gūsingas vėjas atgins debesis, bus apie 18 –19 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį vietomis dar vyraus vasariška temperatūra, o vakariniuose rajonuose bus gaiviau. Numatomas neramus šiaurės vakarų vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse protarpiais pasirodys nedideli debesys. Naktį ir ryte bus apie 11–16, dieną apie 20–22 laipsnius šilumos. Šiauliuose vyraus apniukęs dangus. Pirmoje paros pusėje temperatūra sieks 12, dienos metu 15–17 laipsnių. Pajūryje pūs smarkus vėjas, dangumi plauks debesys. Termometrai fiksuos 10–13 laipsnių.

Penktadienį gaivesni orai pasieks ir kitas šalies vietas. Numatomas rytų, šiaurės rytų vėjas. Vilniuje ir Kaune vyraus nepastovus debesuotumas, kritulių tikimybė menka. Naktį ir ryte temperatūra sieks 13–15, dieną 20 laipsnių. Šiauliuose krapnos lietus, dangų gaubs debesys. Nakties ir ryto metu bus apie 10, įdienojus apie 14–16 laipsnių šilumos. Pajūryje pirmoji paros pusė bus apsiniaukusi ir vėjuota, vyraus 11 laipsnių temperatūra. Dieną daugės pragiedrulių, oras šils iki 14 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį daugelyje rajonų numatomas permainingas debesuotumas, šlakelis lietaus ir perkūnija. Temperatūra nebus vienoda: vienur vyraus gaivesni, kitur šiek tiek šiltesni orai.