Nuo pirmadienio orai kardinaliai keisis, termometrų stulpeliai fiksuos vos ne perpus mažesnius rodmenis. Naktimis vietomis galimos ir šalnos, tad vertėtų pasirūpinti augalais, kad šie nenukentėtų.

Šeštadienį plūstels beveik vasariška šiluma, kuomet termometrų stulpeliai šoktels iki 20 ir daugiau laipsnių. Dangus taip pat džiugins – daugelyje rajonų bus saulėta, pūs nesmarkus šiaurės vakarų vėjas. Visgi, po pietų pietiniuose šalies rajonuose gali pasirodyti negausaus lietaus debesys. Vilniaus ir Kauno apylinkėse vyraus skaidrus dangus. Nakties ir ryto metu temperatūra svyruos tarp 7–9 laipsnių.

Įdienojus danguje sukiosis nedideli debesys, bus apie 20 laipsnių šilumos. Šiauliuose bus giedra. Pirmoje paros pusėje temperatūra svyruos nuo 8 laipsnių šilumos naktį iki 5 laipsnių šilumos ryte. Dienos metu oras sušils iki 19 laipsnių. Pajūryje didesnių debesų nenumatoma. Nakties ir ryto metu bus apie 7–9, dieną apie 15 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktį debesys lietumi pasitaškys pietų Lietuvoje, o dieną jie prasibraus ir toliau į šalį. Daug kur temperatūra smuktels žemyn, tik piečiau bus šilčiau. Suksis rytų, šiaurės rytų vėjas. Vilniuje ir Kaune dangumi keliaus debesys, kiek dažniau palis Vilniuje. Nakties ir ryto metu bus apie 7–10 laipsnių šilumos. Dieną temperatūra kils iki 14–15 laipsnių. Šiauliuose nakties dangus bus giedras, ryte debesų daugės. Temperatūra svyruos tarp 6–8 laipsnių. Įdienojus numatomas nepastovus debesuotumas, oras šils iki 13–14 laipsnių. Pajūryje bus ganėtinai giedra. Pirmoje paros pusėje termometrai rodys 7, įdienojus 14 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, nuo pirmadienio orai drastiškai keisis: į šalį plūstels vėsus oras, temperatūra ženkliai sumažės, o naktimis sulauksime šalnų. Danguje taip pat dažniau sukiosis debesys, pliūptels lietus, o kai kur netgi galimi ir mišrūs krituliai. Visgi, tikėtina, kad savaitei baigiantis išsivaduosime iš vėsių orų gniaužtų.