Kaip antradienį rašo dienraštis "Respublika", prieš mirtį sūnus tėvams pasakė dviejų aukštų policijos pareigūnų pavardes.

Tėvams S. Piskunovas buvo prasitaręs turįs garsajuostę, kurioje įrašytas pokalbis "su jais". Šio pokalbio metu nuskambėjo grasinimai inspektoriui, kuris, motinos teigimu, rengėsi paskelbti aukštus pareigūnus kompromituojančią informaciją.

S. Piskunovas tai ketino daryti artimiausiu metu, rimtai kibus į darbą naujajam Seimui ir Vyriausybei.

"Mano priešai yra du", prieš mirtį savo tėvams pasakė inspektorius. Nužudyto inspektoriaus motina Anastazija Piskunova gerai įsiminė sūnaus ištartas dviejų aukštų pareigūnų pavardes. Jas pasakė ir dienraščiui. Šių pavardžių "Respublika" neskelbia.

Likus 3 valandoms iki mirties, S. Piskunovas motinai prasitarė esąs stebimas ir jaučiąs didelį spaudimą, dėl kurio vėl teks pareiti į kitą darbą.

Garsajuostėje, kurią S. Piskunovas davė saugoti patikimam žmogui, buvo įrašyti aukšto pareigūno grasinimai S. Piskunovui. Kas tas "patikimas žmogus", dienraštis nepraneša.

S. Piskunovo žmona Svetlana teigia, kad likus dviem savaitėm iki mirties, vyras ją perspėjo, kad gali negrįžti, todėl namuose paliekąs raštelį. Jame buvo parašytas vienos bendrovės pavadinimas, ir automobilio, kuris galėjo jį sekti, numeris. Žmonos teigimu, vyras niekada nesiskyrė su ginklu, jo toliau nepadėdavo.

40-metis S. Piskunovas ir jo artima draugė, Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoja Vida Kazlauskaitė buvo sušaudyti prieš savaitę, kai automobiliu atvažiavo į sodą Panevėžio rajone.

Pareigūnų žudikai nesulaikyti, taip pat iki šiol neišaiškintas ir daugiau nei prieš metus įvykdytas Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroro Gintauto Sereikos nužudymo.

Po įvykių Panevėžyje atliekamas tarnybinis patikrinimas dėl Panevėžio policijos komisariato vadovų veiklos. Policijos departamento generalinis komisaras Visvaldas Račkauskas pirmadienį nuo pareigų nušalino Panevėžio policijos vyriausiojo komisaro pavaduotoją Aleksandrą Jankauską. Jis nušalintas iki tol, kol vyks tarnybinis patikrinimas.