Perkelti lengvąjį automobilį vasaros sezono metu iki rugsėjo 30 dienos kainuos 40 litų. Ne vasaros sezono metu už automobilio perkėlimą reikia mokėti 22 litus.

Automobilių perkėlimas, palyginti su praėjusia vasara, smarkiai pabrango - pernai tai kainavo 28 litus.

Nuo balandžio mėnesio automobilių vairuotojai keldamiesi į Kuršių neriją perka bilietus persikėlimui į abi puses.

Keleivių perkėlimas nuo gegužės 1 dienos pabrango 40 centų - dabar tai kainuoja 1 litą ir 40 centų.

Nuo gegužės 1 dienos bilietų kainos pasikeitė dėl padidėjusio kuro, elektros energijos kainų ir įvesto 5 procentų PVM.

Nemokamai į Kuršių neriją bus keliami vaikai iki 7 metų, keltų darbą kontroliuojantys pareigūnai, Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos nustatyta tvarka, taip pat Kuršių nerijos gyventojai.

Keltis su 80 procentų nuolaida gali keltis I grupės invalidai, pasipriešinimo okupacijoms dalyviai, kariai savanoriai, sulaukę 70 metų ir vyresni.

Už pusę kainos bus keliami II grupės invalidai, buvę politiniai kaliniai ir tremtiniai, pateikę specialų pažymėjimą, Lietuvos nepriklausomybės gynėjai, tapę invalidais dėl 1991 sausio 13-osios, žuvusiųjų Lietuvos nepriklausomybės gynėjų šeimos nariai, asmenys, sulaukę 70 metų ir vyresni, vaikai nuo 7 iki 10 metų.

Pagal naują transporto lengvatų įstatymą, lengvatų nebeturės pensininkai iki 70 metų, moksleiviai nuo 10 metų ir studentai.

Vasarą, esant dideliam keleivių bei transporto priemonių srautui, dirba visi penki bendrovės "Smiltynės perkėla" keltai: 70 tonų kėlimo galios "Kintai" ir "Nida", ir trys 120 tonų kėlimo galios "Žalgiris", "Nemunas" ir "Baltija". Per dieną keltai pajėgūs perkelti po kelis dešimtis tūkstančių keleivių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją