Savaitraštis pažymi, kad Antrojo pasaulinio karo metais Vilnija išgyveno ne tik "košmarišką okupacijos laikotarpį, bet ir neaiškų šios žemės ateities statusą".

Pasak knygos autoriaus, lenkai turėjo tris priešus - sovietus, vokiečius ir lietuvius - "iš pradžių baisiausiais buvo sovietai, vėliau lietuviai, o galiausiai - vokiečiai".

"Mysl polska" ypač daug dėmesio skiria ginčui dėl lenkų elgesio po karo, nes vieni norėjo masiškai grįžti į etnines Lenkijos žemes, o kiti - likti. Savaitraštis daro išvadą, kad "teisūs buvo tie, kurie liko".

Pasak "Mysl polska", dabar Vilnijoje gyvena daug lenkų, todėl "nors Lenkija ir pralaimėjo mūšį dėl Vilniaus, tačiau žemė aplink jį ir toliau liko lenkiška".

Savaitraštis "Mysl polska" savo antisemitiniais straipsniais yra užsitraukęs Solidarumo rinkimų akcijos nemalonę. Kai kurie šios Solidarumo frakcijos seime deputatai mano, kad savaitraščio nederėtų platinti spaudos kioskuose.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją