Praėjusios saugumo patikrą, gydytojos iki skrydžio turėjo valandą laiko pasidaryti po parduotuves ir įsigyti lauktuvių. Jo užsuko į prabangių laikrodžių parduotuvę. Kaip DELFI pasakojo gydytoja Ramunė, jos kolegė pastebėjo vieną gražų laikrodį, kokio jau kurį laiką ieškojo viena draugė. Pardavėja merginoms parodė laikrodį, viena jų draugei parašė žinutę su klausimu, ar nupirkti ilgai ieškotą laikrodį.

„Per tą laiką aš pradėjau apžiūrinėti kitus laikrodžius. Man parodė dar du, o apžiūrint trečiąjį pardavėja papriekaištavo: „Kam jūs, mergaitės, iš viso prašote, juk vis tiek nepirksite“. Aš jai mandagiai pasakiau, kad ši, būdama pardavėja, neturėtų taip šnekėti su klientais, nes tikrai negalinti žinoti, ar mes pirksime, ar ne“, – situaciją nupasakojo Ramunė.

Pardavėja nemaloniu pašaipiu tonu esą padėkojusi už pastabą, tačiau, būdama savininkė, pareiškė galinti sakyti viską, ką norinti.

„Mes nusišiepėme ir nuėjome, buvo labai nemalonu. Kitą kartą ten neitume, o „Calvin Klein“ laikrodį, kuris kainavo 300 eurų, tikrai planavome pirkti“, – tikino medikė. Ji stebisi, kad taip elgiamasi oro uoste – vietoje, kurioje sutinkami ir išlydimi svečiai.

Pardavėja: jos bandė mano kantrybę

Minėtos prabangių laikrodžių parduotuvės pardavėja Violeta kalbėdama su DELFI patvirtino prisimenanti laikrodžio ieškojusias merginas.

„Tos merginos buvo labai mandagios, daug laikrodžių žiūrėjo, man susidarė įspūdis, kad nepirks, tada paklausė dar vieno laikroduko kainos. Atsakiau, kad jis labai brangus ir jūs tikriausiai nepirksite. Jos atsakė, kad aš neturiu teisės taip sakyti. Aš padėkojau už pastabą ir jos nuėjo, va ir visa šneka“, – sakė pardavėja.

Violetos nuomone, merginos siekė pabandyti žmogaus kantrybę. Pardavėja įsitikinusi, kad minėtos merginos tikrai nenorėjo pirkti laikrodžio – ji pažiūrėjusi į klientą mato, kas iš tikro pirks. „Nuoširdžiai sakau – jos bandė mano kantrybę – man 59-eri metai, joms gal per 20, bet ne tame esmė. Aš daug metų dirbu su žmonėmis, mane irgi įžeidė, juk labai mandagiai joms pasakiau, kas čia tokio, jei pasakai, jūs nepirksite – jos tikrai žiūrėjo gana pigius laikrodžius ir aš mačiau, kad nepirks, nes matyti, kurie žmonės susiruošę pirkti“, – aiškino pardavėja.

Moteris pripažino galėjusi nesusilaikyti, tačiau atsiprašiusi, padėkojusi už pastabą ir su klientėmis mandagiai išsiskyrusi.