Per 20 metų protestantiškai bažnyčiai vadovavęs trijų vaikų tėvas, pastorius Giedrius Saulytis pasirašė atsistatydinimo raštą, kurį patvirtino bažnyčios taryba. Priežastis – nesantuokiniai ryšiai.

Formaliai G. Saulytis – vedęs, su žmona Daina turi tris sūnus.

Kaip rašoma bendruomenės tinklalapyje, G. Saulyčio pareigas perėmė laikinai Vilniaus „Tikėjimo žodžio“ bažnyčios pastoriaus pareigas einantis Darius Širvys.

Su pačiu G. Saulyčiu DELFI susisiekti nepavyko.

Krikščionių bendrijos „Tikėjimo žodis“ vyr. pastorius Gabrielius Lukošius situacijos nekomentavo, nes tai – bendruomenės vidaus reikalas.

„Šita tema mes susilaikome nuo komentaro, oficiali informacija yra mūsų svetainėje, o dėl kitų dalykų - laikomės nuostatos, kad už bendrijos ribų informacijos nereikia nešti“, - DELFI sakė vyr. pastorius.

Susimetė su kita moterimi

Kaip rašė apie permainas pranešęs DELFI skaitytojas, Vakarų netradicinėse krikščioniškose bažnyčiose dažni skandalai atsirito ir į Lietuvą: „Vilniaus bažnyčia „Tikėjimo žodis“ jau keletą mėnesių krečia reformos, mat ilgametis pagrindinis pastorius G. Saulytis „susimetė“ su kita moterimi.“

Pasak skaitytojo, apie nesantuokinius pastoriaus ryšius bendruomenė buvo informuota narių susirinkime, „o pats G. Saulytis „nuimtas“ nuo visų bažnyčios finansinių resursų“.

„Negražu juoktis iš svetimos nelaimės, bet lygiai taip pat negražu, kai kažkas pamokslaujantis apie dorą ir šeimą pats įlipa į balą“, - rašoma laiške.

Pamokslavo gatvėse

48 metų G. Saulytis prie naujai įkurtos „Tikėjimo žodžio“ bažnyčios prisijungė 1988 metų rudenį ir iš karto aktyviai įsitraukė į naujos bažnyčios gyvenimą - drauge su kitais skelbė Evangeliją Vilniaus gatvėse, pamokslavo bendruomenės susirinkimuose, rašė straipsnius tuo metu pogrindyje spausdintame „Tikėjimo žodžio“ laikraštyje.

1990 metais Giedrius tapo pirmuoju pastoriumi, jo vadovaujama bažnyčia ėmė sparčiai augti. Per keletą metų prie „Tikėjimo žodžio" bendruomenės Vilniuje prisijungė šimtai narių.

Užsidegimas skelbti Gerąją naujieną G. Saulytį atvedė ir į kitus Lietuvos miestus. Taip gimė ne viena namų grupė, vėliau išaugusi į vietinę bendruomenę. Įkurta Biblijos mokykla bei evangelizaciniai tarnavimai lėmė greitą bažnyčių augimą Kaune, Šiauliuose, Alytuje, Panevėžyje ir kituose miestuose. Vėliau šios bendruomenės apsijungė į krikščionių bendriją „Tikėjimo žodis".

2002-2005 metais G. Saulytis Tarptautiniame Trejybės universitete, JAV įgijo teologijos magistro laipsnį. 2011 m. Londono teologijos mokykloje apgynė daktaro disertaciją. 

2011 m. pastorius buvo didžiausio evangelinio renginio Lietuvoje „Vilties festivalis“ valdybos pirmininkas, tais pačiais metais tapo LCC tarptautinio universiteto Direktorių tarybos nariu. Dėsto Evangeliškame Biblijos institute, nuo 2012 m. yra šio instituto Vilniaus centro dekanas.