Tiriant parlamentarų skundą, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorius sudarė specialią komisiją Dzūkijos nacionalinio parko direkcijos veiklai ištirti. Politikams užkliuvo rugsėjį „Valstiečių laikraštyje“ pasirodžiusi publikacija apie A. Januškos pirtelės statybas ir galimą spaudimą direkcijai.

Dzūkijos nacionalinio parko direktorius Algirdas Leišys tyrėjus patikino, kad asmeniškai jam nebuvo daromas joks spaudimas dėl buvusio Užsienio reikalų ministerijos sekretoriaus vykdytų statybų. Teiginius apie galimą spaudimą paneigė ir kiti apklausti direkcijos darbuotojai. Todėl speciali komisija paskelbė negalinti patvirtinti laikraščio paskelbtos informacijos apie spaudimą.

Nacionalinio parko direkcija dar 2003 metų vasarą kreipėsi į Alytaus apskrities viršininko administracijos Teritorinio planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento Varėnos rajono inspektorių A. Jarašių, prašydama patikrinti savavališkas statybas ir pareikalauti, kad nustatyta tvarka jos būtų įteisintos arba likviduotos.

Jau po minėtos laikraščio publikacijos direkcija gavo šio valdininko raštą, kuriuo prašoma pateikti išvadas, ar A. Januškos savavališkai pastatyta pirtis atitinka statinio saugos ir paskirties reikalavimus bei ar šio naujai atstatyto pastato statyba galima pagal teritorijų planavimo dokumentus. Direkcija nurodė, kad savavališkai pastatytas naujas pirties pastatas Skroblaus upės apsaugos juostoje, Rudnios kaime pažeidžia keletą teisės aktų, todėl turi būti nugriautas.

Aplinkos ministerija taip pat informavo, kad Dzūkijos nacionalinio parko direktoriui A. Leišiui buvo skirta tarnybinė nuobauda – papeikimas už tai, kad jis, būdamas įstaigos vadovu, neužtikrino tinkamos direkcijos reakcijos į A. Jarašiaus neveikimą dėl savavališkų statybų.

Kartu Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba paprašė Alytaus apskrities viršininko administracijos įvertinti A. Jarašiaus veiksmus, kai jis net trejus metus nereagavo į neteisėtas statybas.