Komiteto nariai nutarė atsakomybę perkelti ant Seimo seniūnų sueigos pečių - paprašė jos pasakyti nuomonę, kiek ir kurioms frakcijoms priklauso komitetų pirmininkų ir jų pavaduotojų postų.

Nuo kadencijos pradžios komitetui vadovaujanti B.Visokavičienė priklauso nuo Tėvynės sąjungos atskilusiai Nuosaikiųjų konservatorių frakcijai.

12 narių turinti frakcija turi net tris komitetų pirmininkų postus, - Seimo vadovybės nuomone, bent vienu per daug.

Tačiau iki šiol nei Seimo valdyba, nei daugiausia vietų Seime turinti konservatorių frakcija neinicijavo komitetų vadovų postų perskirstymo.

Klausimas dėl B.Visokavičienės perrinkimo į darbotvarkę buvo įtrauktas konservatorės Jadvygos Dunauskaitės prašymu. Beje, ši parlamentarė kovo pabaigoje buvo viena Nuosaikiųjų konservatorių frakcijos įkūrėjų, tačiau po kelių dienų grįžo į Tėvynės sąjungą.

Labiausiai komiteto narius nustebino, kad J.Dunauskaitė nepateikė jokių argumentų, dėl ko reikėtų perrinkti B.Visokavičienę - ji minėjo tik tai, kad pirmininkė priklauso kitai frakcijai.

"J.Dunauskaitė B.Visokavičienės niekuo nekaltino, tik tvirtino, kad tai susiję su pasikeitusia Seimo sudėtimi", - stebėjosi komiteto narys Algirdas Sysas.

Komiteto nariai juokais svarstė, kad tai gali būti rūmų perversmas ar maištas.