Kaip BNS informavo V.Bakas, rinkimuose dalyvavo per 60 delegatų, daugiau kaip pusė jų savo balsus atidavė už buvusį parlamentarą bei užsienio reikalų ministrą P.Gylį.

Taip pat NDJ patvirtino manifestą, kuriuo deklaruoja siekį įtvirtinti Lietuvoje atvirą, teisingą, darnią pilietinę visuomenę bei teisinę valstybę; panaikinant teisines, politines ir ekonomines sąlygas korupcinio, oligarchinio valdymo egzistavimui; rūpintis aplinkos ir paveldo išsaugojimu bei ginti viešąjį interesą, vartotojų teises, įskaitant, bet neapsiribojant, šilumos, elektros energijos, vandens tiekimo ir kitų paslaugų vartotojų teises.

Iki šiol NDJ vadovavo Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkas V.Bakas, kurį lyderiu buvo išrinkusi devynių narių NDJ taryba. Šeštadienį vis dar besitęsiančiame suvažiavime planuojama išplėsti tarybą, į ją deleguojant daugiau narių.

Tarp Nepartinio demokratinio judėjimo tarybos narių iki šiol buvo aktorius Regimantas Adomaitis, atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas, ekonomistė Aušra Maldeikienė, Kauno technologijos universiteto profesorius Gediminas Merkys, filosofas K.Stoškus, kiti.