„Reikia tik tikėtis, kad Rusija (...) sugebės prisidėti konstruktyviai, nes kol kas to nematome, negalime to fiksuoti ir kalbėti apie tai kol kas per anksti“, - antradienį Žinių radijui sakė R.Vaisbrodas.

Per du mėnesius trunkančią Rusijos oro pajėgų aviacijos smūgių kampaniją Sirijoje žuvo daugiau nei 1500 žmonių, trečdalis iš jų civiliai gyventojai, pranešė padėtį Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“.

Prezidentės patarėjo teigimu, su „Islamo valstybe“ kovojančioms šalims reikia dirbti „su tam tikrą progresą“ pasiekusiomis valstybėmis, kurios dėl taikos Sirijoje derasi Vienoje.

Renaldas Vaisbrodas

Užsienio reikalų ministrų lygiu nuo spalio pabaigos vykstančiose Sirijos taikos derybose Vienoje dalyvauja Artimųjų Rytų šalys, Jungtinės Valstijos, Rusija, Kinija, Vokietija, Prancūzija, kitos valstybės ir organizacijos. Pasak R.Vaisbrodo, tikėtina, kad šiuo formatu tiesiogiai derėsis ir Sirijos režimas su įvairiomis opozicijos jėgomis.

„Šio dialogo pagrindu bus galima pasiekti ugnies nutraukimą ir nutraukimo būdu pasiekti susitarimą, kokia laukia Sirijos ateitis ir kaip kovoti su ISIS iš Sirijos vidaus“, - sakė prezidentės patarėjas, pavartodamas vieną iš Islamo valstybės akronimų.

„Šis diplomatinis kelias yra labai svarbus, nes matome didžiulę pabėgėlių krizę, matome didžiulį susipriešinimą, matome beprotišką skaičių žuvusių civilių, kuris nesiliauja“, - pridūrė jis.

Pilietinis karas Sirijoje vyksta nuo 2011 metų. „Islamo valstybė“ šiuo metu kontroliuoja dalį jos ir Irako teritorijos, taip pat nedidelius rajonus Libijoje, Nigerijoje ir Afganistane.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (285)