„Visi pašokom ir aklinai uždarėm visus langus. Skambinome policijai, tačiau apie pusvalandį to padaryti nepavyko. Ko gera, nuo skambučių buvo perkrauta linija. Paskambinus į gaisrinę, persigandusi mergina pasakė, kad dieną buvo atliekami kažkokie bandymai, „tai gal kažkas ir atsitiko“. Žodžiu, panika tik kilo.

Mačiau, kaip gretimuose daugiabučiuose daugėja uždegtų šviesų, žmonės rengiasi, dedasi daiktus. Kai pagaliau pavyko prisiskambinti policijai, jie paaiškino, kad pavojaus signalo iš niekur nėra gavę, sirenas girdėjo, bet, ko gera, tai balandžio 1-osios pokštas. Na, man su 5 metukų dukrele ir nėščia žmona juokinga nebuvo“, - DELFI pasakojo sirenos prikeltas kėdainiškis.

Vyras tikino ketinąs parašyti pareiškimą policijai, kad sirenos paleidimo kaltininkas būtų surastas ir nubaustas.

Kaip teigė Kėdainių Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovas Virginijus Stogevičius, Kėdainiuose yra išdėstyta 10 pavojaus sirenų. Viena jų yra kvartale, iš kurio sulaukta žmonių skambučių. Tačiau sirena paprastai aktyvuojama iš tarnybos valdymo pulto, o šiuo atveju pultas nerodė, kad sirena būtų suveikusi.

„Aiškinamės situaciją. Atvyks sireną montavusi firma, kuri pateiks savo išvadas, ar galėjo įvykti gedimas, dėl kurio sirena suveiktų be mūsų žinios. Teoriškai įmanoma viskas, tačiau reikia išsiaiškinti, ar tai įmanoma praktiškai. Yra dar viena versija – kažkas galėjo pajuokauti ir paleisti į šią sireną panašų garsą“, - teigė V. Stogevičius.