Naujosios sąjungos (NS) lyderio A.Paulausko kalba, kaip ir tarybos posėdžio tema, buvo susijusi su artėjančiais rinkimais į LR Seimą. Pareiškęs kritiką dabartinei Vyriausybei bei Seimui, jis išdėstė pagrindinius kriterijus, pagal kuriuos formuojami NS iškeltų kandidatų į Seimą sąrašai.

Pirmojo dešimtuko daugiamandatėje rinkimų apygardoje sąrašas sudarytas atsižvelgiant į partijos narių autoritetingumą ir gebėjimą vadovauti įvairių sričių Seimo komitetams. Pirmose gretose atsidūrė Vilniaus universiteto rektorius Rolandas Pavilionis, Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas profesorius Jonas Čiulevičius, žurnalistai Nijolė Steiblienė ir Vytautas Kvietkauskas bei kiti. Vienmandatėse apygardose NS iškėlė ir patvirtino 56 kandidatus. Pats A.Paulauskas ketina kandidatuoti vienmandatėje rinkimų apygardoje Šiaulių mieste.

NS lyderis A.Paulauskas nesivargino vardydamas antrojo ir trečiojo dešimtuko daugiamandatėse rinkimų apygardose pavardes, tačiau jis akcentavo, jog pirmenybė teikiama aktyviausiems NS nariams, komitetų pirmininkams, skyrių vadovams ir geriausiai savivaldybių rinkimuose pasirodžiusiems socialliberalams. Partija turi 11 merų ir vicemerų, tačiau jie artėjančiuose rinkimuose į Seimą nedalyvaus. "Gyventojai per savivaldybių rinkimus išsirinko juos vadovauti savo miestui, tie žmonės rinkėjams davė pažadus, taigi būtų išdavystė, tepraėjus keliems mėnesiams, leisti jiems palikti savo postus", pabrėžė A.Paulauskas.

Vadovaujantis šia nuostata rinkimuose dalyvauti negalės ir NS Kauno skyriaus vadovas, dabar einantis Kauno vicemero pareigas, Erikas Tamašauskas. Tačiau visai realu, kad tuo atveju, jei VŠustauskas bus išrinktas į Seimą, E.Tamašauskas atsidurs Kauno mero kėdėje.

Bausmė Pastarajame NS tarybos posėdyje buvo pažymėta, jog partija nekels savo kandidato Kauno Šilainių apygardoje, kurioje kandidatuoja šio miesto meras VŠustauskas. Toks NS sprendimas nekenkti Kauno vadovui, anot A.Paulausko, priimtas derantis dėl strateginio bendradarbiavimo Kaune po rinkimų į savivaldybių tarybas.