Iškilminga ministrų pasikeitimo ceremonija aikštėje prie Krašto apsaugos ministerijos numatyta gruodžio 16 dieną. R. Karoblis keičia nuo 2012 m. ministerijai vadovavusį Juozą Oleką.

Naujasis krašto apsaugos ministras R. Karoblis trečiadienį lankosi Taline, kur Baltijos šalių gynybos ministrų komitete susitiks su Latvijos ir Estijos kolegomis.

Baltijos šalių gynybos ministrų susitikime R. Karoblis su Latvijos gynybos ministru Raimondu Bergmaniu ir Estijos gynybos ministru Margusu Tsahkna pasidalins informacija apie NATO viršūnių susitikimo Varšuvoje sprendimų įgyvendinimą.

Ministrai taip pat kalbės apie kitų metų Baltijos šalių bendradarbiavimo gynybos ir saugumo srityje prioritetus, bendradarbiavimo su JAV klausimus ir santykius su Rusija.

Gruodžio 15-ąją R. Karoblis dalyvaus Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados LITPOLUKRBRIG štabo vertinimo pratybų „Common Challenge 16“ svečių dienoje.

Renginyje, kuris vyks Lenkijos kariuomenės Nova Deba poligone, planuojamas ir Lietuvos krašto apsaugos ministro susitikimas su Lenkijos gynybos ministru Antoniu Macierewicziumi.